Înainte de a curăța cabina de duș lasă apa fierbinte să curgă pe pereții ei sau spală-i imediat după ce ai făcut duș. Murdăria se va lua apoi mult mai ușor, fiind înmuiată de aburii fierbinți.

Cum cureți cabina de duș cu oțet alb

Este un aliat prețios în lupta împotriva calcarului și are puterea de a elimina petele cu ușurință. Cum se folosește? Într-un recipient se face un amestec compus din 100 ml apă și 200 ml oțet alb. Se îmbibă o cârpă în această soluție și se șterg pereții din sticlă ai cabinei de duș. Folosește și o racletă din plastic pentru zonele care au mai mult tartru.

Curăță cabina de duș cu spumă din bicarbonat de sodiu și oțet

Iată cum procedezi. Pui oțet într-un vaporizator și dai pe pereții cabinei. Lași să acționeze 15 minute apoi, cu ajutorul unui burete pudrat cu bicarbonat de sodiu, freci toată suprafața. Clătești cu apă curată rece și ștergi.

Cum cureți cabina de duș cu suc de lămâie

Pune sucul într-un vaporizator și amestecă-l cu puțină apă apoi pulverizează cabina, după care clătește și șterge.

Cum cureți cabina de duș cu alcool menajer (alcool alb)

Este un produs mai puternic decât celelalte, dar elimină cele mai tenace pete de calcar. Pulverizează produsul pe toată cabina, lasă-l să acționeze câteva clipe, clătește și usucă apoi cu o cârpă curată și moale. Petele de calcar izolate se pot freca cu o bucată de cârpă înmuiată în alcool.

Curăță cabina de duș cu racleta de geamuri

Dacă ai o racletă cu lamela de cauciuc, ține-o în baie. După fiecare duș, folosește-o, pentru o uscare rapidă a pereților din geam. Vei evita și formarea mucegaiului, menținând pereții uscați.

Cum cureți cădița de duș

Cădiţa de duş poate fi din materiale grele (fontă emailată, marmură sau beton) sau uşoare (lemn tratat sau acril etc). Pentru o curăţire normală a cădiţei de duş utlilizează un amestec de apă cu săpun în care ai adăugat un pic de oţet alb (un litru de apă caldă, câteva picături de săpun lichid şi un pahar de oţet alb).

Dacă e foarte murdară, cădiţa se spală cu o perie sau cu un burete de vase îmbibat într-un amestec compus din apă fierbinte, cristale de sodă caustică şi oţet alb (un litru de apă fierbinte, o ceaşcă de cristale de sodă caustică şi o jumătate de ceaşcă de oţet alb).

Cum cureți rosturile și mucegaiul din jurul plăcilor de faianță

Poţi curăţa mizeria din jurul plăcilor de faianţă cu ajutorul pastei de dinţi aplicate cu periuţa. Dacă e şi mucegai: înmoaie periuţa de dinţi în oţet alb şi apoi clăteşte bine. freacă rosturile cu o cârpă înmuiată în alcool menajer şi clăteşte bine cu apă. freacă bine cu un burete îmbibat cu săpun lichid negru. pulverizează cloramină pe rosturi, lasă să acţioneze o jumătate de zi şi clăteşte.

Citește și: Cum se curata parchetul

Poate te interesează să știi și:

 
 

Urmărește-ne pe Google News