Electrocutarea. În cazul în care nu eşti fanul bălţilor cu taxă şi mergi pe canale, pe cursuri de apă şi pe lacuri neamenajate, ai mare grijă la cablurile de curent electric care trec pe deasupra. Evită să-ţi stabileşti locul de pescuit chiar sub ele. Atenţie, te poţi electrocuta chiar şi dacă nu atingi firele, ci doar apropiind undiţa de ele.

Fulgerele. Peştele trage cel mai bine pe ploaie şi pe vânt, însă nu-ţi încerca norocul atunci când fulgeră. Materialul din care sunt făcute undiţele şi lansetele, fibră de sticlă sau de carbon, atrage fulgerele şi, în plus, e un excelent conducător de electricitate. A dăposteşte- te până trece furtuna!

Ruperea gheţii. Dacă vrei să pescuieşti la copcă, nu te aventura pe gheaţă mai subţire de 15-20 cm. E de preferat să faci gaura cu un sfredel special şi nu cu toporul sau folosindu-te de bolovani. Îmbra- că-te cu haine călduroase şi ia-ţi cu tine un scaun pliant sau măcar o scândură, dar şi un termos cu lichide fierbinţi nonalcoolice.

Hoţii. Mulţi infractori dau lovitura chiar pe baltă. Zilele trecute a fost anihilată o bandă care spărgea maşinile pescarilor, profitând de neatenţia acestora. După ce luau cheile de acasă şi actele victimei, cei trei membri ai clanului bucureştean Duduianu mergeau şi dădeau lovitura şi în locuinţele pescarilor. Aşa că ai grijă să încui maşina, chiar dacă e lângă tine, şi, din când în când, verifică dacă totul e în regulă.

Muşcăturile de animale sau de insecte. Se poate întâmpla să deranjezi vreun roi de albine sau de viespi sau să fii muşcat de vreun şarpe, care, chiar dacă nu e veninos, poate cauza mari neplăceri (dureri, infectarea rănii). Pentru a evita asemenea pericole, umblă cu atenţie, poartă haine şi încălţăminte adecvate şi evită zonele în care s-au semnalat astfel de evenimente.

Frigul. Toamna şi iarna, trebuie să faci faţă expunerii corpului la temperaturi scăzute. Hipotermia se poate instala când eşti îmbrăcat subţire ori când stai cu picioarele în apă. Aşa că e musai să porţi haine călduroase, şosete de lână şi încălţăminte din piele.

Insolaţia. Vara, expunerea prelungită la soare poate duce la insolaţie, o afecţiune care dă dureri de cap, febră, senzaţie de vomă sau leşin. Trebuie să-ţi acoperi capul cu o pălărie.

 Cârligul bun scoate crapul mare!

Costin Popescu, campion naţional la pescuit staţionar şi patron al magazinului Carp Discount (carpdiscount.ro) ne-a dezvăluit care sunt cârligele sale preferate. “Acele Ashima sunt printre cele mai bune din lume.

Perfect echilibrate şi realizate dintr- un oţel japonez extrem de rezistent, acestea au un raport excelent între putere şi greutate şi sunt ascuţite electrochimic pentru o penetrare de excepţie. Eu le-am testat în toate condiţiile şi nu m-au dezamăgit niciodată”, ne-a declarat Popescu.

Câştigă nadă cu Libertatea şi Senzor!

Trimite un e-mail la pescuit@libertatea.ro şi spune ce greutate a avut cel mai mare clean prins vreodată, subiect despre care am scris săptămâna trecută. Poţi câştiga un voucher în valoare de 100 de lei, cu care îţi poţi lua ce nadă vrei de la Senzor Planet. Florin TRică, din Buzău, e câştigătorul săptămânii trecute.

 

Câştigătorul săptămânii: Minel Otărăşanu

 

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News