Profesorul Mencinicopschi ne învaţă cum să preparăm cartofii prăjiţi, astfel încât să nu fie foarte dăunători.
”Nu putem rezista fără să mâncăm cartofi prăjiţi, pentru că sunt gustoşi. Totuşi, este foarte important să-i pregătim în casă, şi să nu mâncam acest produs în oraş! Astăzi există instrumente de preparat cartofi pseudo-prăjiţi, care sunt la fel de gustoşi şi savuroşi, doar că la prepararea lor se foloseşte mai puţin ulei. Aceste instrumente sunt nişte tigăi cu agitator şi generator de aer cald în capac. Cartofii sunt înăbuşiţi în propiul abur, căpătând culoarea, crocanţa şi gustul celor prăjiţi în baia de ulei. Pentru prepararea unui kilogram de cartofi este suficient să adăugăm o lingură de ulei de măsline sau de palmier nehidrogenat. Cartofii pregătiţi astfel au mult mai puţine calorii, şi nu se mai generează substanţe cu potenţial cancerigen şi neurotoxic”, explică Mencinicopschi pe site-ul www.doctormenci.ro