„(…) Migrena nu este o simplă durere de cap, migrena este o boală care, pe lângă durerea de cap, are numeroase alte simptome şi are un tratament specific. Cu toţii poate că avem o durere de cap din când în când, în condiţii de stres, oboseală, răceală şi care de multe ori se ameliorează sub un tratament obişnuit pe care îl putem cumpăra de la farmacie”, a declarat Elena Terecoasă, miercuri, la Medika TV, potrivit News.ro.
,Specialistul spune că în momentul în care durerea de cap nu mai e ceva sporadic, „atunci devine un semnal de alarmă”.
Atunci când avem dureri de cap frecvente, care durează mai mult de câteva ore, care sunt însoţite de greaţă, de vărsături, de tulburări de vedere, orice fel de alte simptome sau mai ales când simţim o durere de cap foarte puternică, cea mai severă din viaţă, trebuie neapărat să ne adresăm unui medic.
Potrivit medicului, pacientul trebuie să se adreseze medicului de familie, iar în final, aceştiaa trebuie să fie evaluaţi de un neurolog.
Elena Terecoasă a explicat care sunt tipurile de migrene.
„În esenţă, migrena este o afecţiune extrem de dizabilitantă pentru pacienţi. Dacă te gândeşti că, din 30 de zile pe lună, 7-8-10 zile te doare capul atât de tare, nu îţi poţi desfăşura activităţile obişnuite, nu te poţi duce la serviciu. Este una dintre cele mai dizabilitante afecţiuni ale adultului tânăr”, a arătat medicul.
Elena Terecoasă a precizat că migrena este o boală cronică și poate să apară la orice vârstă, chiar de la vârste tinere, 14-15 ani, dar este frecventă la adultul tânăr.
„Mulţi ajung să creadă că face parte din viaţa cotidiană. Tratamentul după ureche poate să facă rău, deoarece se poate transforma din migrenă episodică, într-o migrenă cronică, să ajungi să ai dureri de cap în fiecare zi”, a mai precizat neurologul.