Cum faci aluat pentru prăjituri

Ingrediente

  • 15 g praf de copt
  • 450 g făină
  • 300 g iaurt gras
  • 150 g unt topit
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Pasul 1: Ia o tavă rotundă de tort sau una pătrată. Pune pe fund hârtie de copt și tapetează marginile cu ulei și făină sau cu hârtie de copt. Preîncinge cuptorul la 200 de grade și lasă tava deoparte.

Pasul 2: Amestecă ingredientele. Începe prin a amesteca toate ingredientele uscate, făina, zahărul și praful de copt apoi adaugă untul topit și răcit la temperatura camerei, esența și ouăle (bătute în prealabil într-un bol). 

Pune iaurtul și amestecă astfel încât toate Ingredientele să fie bine combinate. Nu folosi un mixer, ci o spatulă sau chiar un tel, deși aluatul va fi destul de gros pentru a putea fi manevrat cu un tel.

 Pentru această rețetă specială vrei să obții un aluat destul de gros. Nu trebuie să cadă de pe lingură atunci când îl întorci. 

Dacă aluatul este prea subțire, poți oricând să mai adaugi puțină făină.

Pasul 3: Asamblează și pregătește-te să coci prăjitura. Pune aluatul, asigurându-te că este distribuit uniform pentru o coacere cât mai bună. 

Pasul 4: Coace. Aproximativ 40-50 de minute la 180-190 de grade. Verifică și întoarce prăjitura la fiecare 10 minute pentru a te asigura că se coace uniform.  

Ia o scobitoare și verifică centrul prăjiturii. Dacă ea iese curată, atunci prăjitura este gătită corect în interior. Dacă vrei o crustă aurie pe deasupra, poți da cuptorul la temperatură mai mare pentru 5 minute.

Pasul 5: Savurează!  Aceasta este o rețetă destul de simplă care poate fi adaptată pentru a se potrivi majorității gusturilor.

Folosește bucăți mari de fructe pe care să le pui deasupra. Adaugă bucăți de fructe confiate în prăjitură. Pune bucățele de ciocolată deasupra sau servește simplu, cu frișcă și un sos de caramel. 

Poți folosi această prăjitură ca blat de tort sau poți să tai straturi și să o transformi în prăjitura preferată în straturi.

Deserturi fără zahăr – rețete dulci fără zahăr și îndulcitori

Sursa foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News