Tehnici pentru un blat de tort pufos

Asigură-te că temperatura este corectă

Pentru ca tortul să fie pufos, temperatura corectă a fiecărui ingredient joacă un rol important. Făina și ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, în timp ce untul trebuie să fie cald.

Adaugă făina încet

În timp ce încorporezi făina în amestec, fă cu spatula cifra 8 în mișcare. Pentru un blat super pufos, trebuie să te asiguri că nu amesteci prea mult, deoarece acest lucru ar distruge bulele și ar face blatul tare.

Folosește lapte bătut

Datorită conținutului ridicat de acid din laptele bătut, tortul devine mai moale, deoarece laptele bătut descompune glutenul din făină. Dacă folosești lapte bătut în rețeta care nu folosește bicarbonat de sodiu, este indicat să adaugi și puțin bicarbonat de sodiu împreună cu lapte bătut.

Tipul de făină

Blaturile de tort care au făină specifică pentru prăjituri sunt mult mai ușoare și mai pufoase decât prăjiturile care au făină universală. Făina pentru prăjituri are în ea amestecată amidon de porumb care face blatul mai pufos.

Cerne Ingredientele uscate

Cernerea adaugă aer și face amestecul mai ușor. Prin urmare, este recomandabil să cerni făina și bicarbonatul de sodiu înainte de a le adăuga în amestec dacă ai nevoie de un tort super pufos.

Bate ouăle încet

Bătând ouăle într-un mod greșit poate face ca blatul să devină mai greu. Modul corect este să adaugi 1/3 din ou în amestecul de unt și zahăr și să bați cu ajutorul mixerului electronic. Urmează procedura cu restul amestecului până când acesta are un aspect vâscos.

Bate bine untul și zahărul pentru cremă

Să bați untul și zahărul împreună este un sfat esențial pentru a face blat de tort pufos și umed. Bate untul și zahărul timp îndelungat până când amestecul devine galben pal și pufos din cauza încorporării aerului. Vei obține o cremă clasică de tort cu care poți fie să îmbraci întregul tort, fie să o folosești între straturi. 

Rețetă de blat de tort pufos

  • 335g de unt sărat, la temperatura camerei
  • 465g de zahăr
  • 4 albușuri de ou
  • 3 lingurițe de extract de vanilie
  • 390g făină de prăjituri
  • 1/4 liguriță de bicarbonat de sodiu
  • 2 3/4 lingurițe de praf de copt
  • 360 ml de lapte sau lapte bătut dacă folosești bicarbonat de sodiu în loc de praf de copt

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează trei forme de tort mici cu hârtie pergament în partea de jos și tapetează pereții cu unt și făină.

Bate untul și zahărul într-un castron mare la viteză medie aproximativ 2 minute, până când devine ușor și pufos. Se răzuiește de pe pereții bolului.

Adaugă albușurile de ou și vanilia și bate la viteză medie timp de aproximativ 1 minut, nu mai mult. Textura aluatului se va schimba și va deveni mai groasă și poate părea puțin închegată.

Combină făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt cernute într-un castron de mărime medie.

Adaugă aproximativ o treime din amestecul de făină în aluat și bate la viteză medie până când se încorporează.

Adaugă aproximativ jumătate din lapte și bate la viteză medie până când se încorporează.

Continuă să adaugi alternativ ingredientele uscate și cele umede, răzuind pe pereții bolului la nevoie și bătând până la încorporare după fiecare adăugare. Ar trebui să fie trei adaosuri totale de ingrediente uscate și două adaosuri totale de lapte. Termină cu ingredientele uscate. Aluatul va fi gros și lucios.

Împarte aluatul în mod egal între formele de tort și întinde-l uniform.

Se nivelează straturile de tort și se pun pe rafturile cuptorului, astfel încât niciun strat să nu fie direct peste altul. 

Coace timp de 30-35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturilor iese curată.

Scoateți blaturile din cuptor și lasă-le să se răcească timp de 15 minute. 

Scoate blaturile din tăvi pe grătar de răcire și lasă-le să ajungă la temperatura camerei înainte de a le însiropat și de a asambla cu cremă.

Sursa foto: 123rf.com

 Cum se face caramelul. Cea mai ușoară rețetă

 
 

Urmărește-ne pe Google News