Glazura de ciocolată pentru torturi și prăjituri 

Glazură de ciocolată oglindă 

  • 700 grame de ciocolată neagră sau de care preferi
  • 400 grame de apă 
  • 600 grame de zahăr 
  • 400 grame lapte condensat 
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 38 de grame de gelatină sub formă de pudră 

Pune gelatina în apă rece. Este o cantitate destul de mare de gelatină, așa că, în loc să o presărați peste apa rece, amestecați-le rapid. Ar trebui să fie o chestie groasă.

Încălziți apa, zahărul și laptele condensat într-o cratiță. Aduceți-le doar până la punctul de fierbere și opriți focul. Se pune vanilie și gelatina înflorită până când se dizolvă complet.

Puneți ciocolata într-un bol și turnați lichidul fierbinte peste ea. Lăsați amestecul să stea câteva minute până când ciocolata este complet topită. Folosind un blender vertical, procesați până când este foarte fină. 

Aveți grijă să nu introduceți prea multe bule, deoarece orice imperfecțiune minoră se va vedea la suprafață. Din același motiv, strecurați glazura printr-o sită pentru a elimina orice particule rătăcite.

Când glazura de ciocolată s-a răcit, este gata să fie turnată peste torturi și prăjituri. Folosiți un suport sau un grătar pentru a poziționa o tavă și a colecta excesul de dedesubt. Puteți păstra glazura și să o folosiți la alte deserturi. 

Ioana Tănase, femeia care a călătorit singură cu motocicleta, din România până în Mongolia: „Țipam și plângeam de fericire, într-un peisaj de vis”
Recomandări
Ioana Tănase, femeia care a călătorit singură cu motocicleta, din România până în Mongolia: „Țipam și plângeam de fericire, într-un peisaj de vis”

Odată turnată peste prăjitură, glazura se va răci rapid. Va dura aproximativ 15 minute până când se va răci și se va solidifica complet. Ar trebui să fie mai mult ca un gel moale asemănător cu ganache decât o coajă tare.

Glazură clasică de ciocolată 

  • 2 linguri unt sau margarină
  • 1/4 cană de pudră de cacao
  • 3 linguri apă
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 1 1/4 cană de zahăr pudră

Se topește untul într-o cratiță mică la foc mic. Se amestecă în ea cacao și apă. Se fierbe, amestecând constant, până când totul se îngroașă. Nu se fierbe. Se ia de pe foc. Se adaugă vanilie. Adăugați treptat zahărul pudră, bătând cu telul până la omogenizare. Adăugați apă suplimentară, câte 1/2 linguriță pe rând, până la consistența dorită.

Glazură de ciocolată pentru îmbrăcarea tortului

  • 1 cană de unt moale
  • 1/2 cană de cacao cernută
  • 1 lingură extract sau esență de vanilie
  • 3-4 linguri de lapte 

Bateți untul și cacaua până când se omogenizează într-un castron mare cu un mixer electric. Se adaugă vanilie și zahăr pudră. Se adaugă încet laptele până când glazura atinge consistența dorită. Răzuiți părțile laterale ale bolului și mixați din nou până când glazura devine ușoară, pufoasă și netedă, 1-2 minute. 

Am scăpat de Ciolacu și Iohannis, am dat de Ciolacu și Iohannis
Recomandări
Am scăpat de Ciolacu și Iohannis, am dat de Ciolacu și Iohannis

Puteți glazura întregul tort sau poți folosi crema chiar între blaturile tortului. În plus, o poți pune într-un poș ca să decorezi brioșele sau prăjituri precum amandina. Această glazură este mai groasă și este mai mult ca o cremă. 

Ganache de ciocolată

2 tablete de ciocolată de calitate de 120 g fiecare, tocate mărunt

240 ml de frișcă lichidă grasă

Așezați ciocolata tocată într-un bol mediu rezistent la căldură. Se încălzește smântâna într-o cratiță mică la foc mediu până când începe să fiarbă ușor. (Nu o lăsați să ajungă la un clocot) Turnați-o peste ciocolată, apoi lăsați-o să stea timp de 2-3 minute pentru a înmuia ușor ciocolata.

Cu o lingură de metal sau o spatulă mică de cauciuc, amestecați foarte încet până când se combină complet și ciocolata s-a topit. Cu cât tăiați mai fin ciocolata, cu atât se va topi mai repede cu crema. Dacă nu se topește, nu o puneți la microunde. 

Ganache-ul poate fi gata de folosit imediat sau îl puteți lăsa să stea la temperatura camerei pentru a se răci și a se îngroșa. Se va răci complet în 2 ore. 

Refrigerarea accelerează acest lucru, dar ganache-ul nu se va răci uniform. Amestecați-l de câteva ori pe măsură ce se întărește în frigider, astfel încât să rămână uniform și neted.

România a fost condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro oligarhului rus care a fost proprietar al RAFO Onești
Recomandări
România a fost condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro oligarhului rus care a fost proprietar al RAFO Onești

Cum repari glazura

Dacă glazura este prea groasă, adăugați încet laptele puțin câte puțin pentru a obține consistența dorită.

Dacă glazura este prea subțire, adăugați puțin mai mult zahăr pudră puțin câte puțin pentru a obține consistența dorită. 

De ce nu se întărește glazura de ciocolată?

Dacă glazura de ciocolată nu se întărește, verificați de două ori dacă ați adăugat proporția corectă de ingrediente. După ce o lăsați să se răcească, puteți pune prăjitura glazurată în frigider pentru a se întări în continuare.

Care este diferența dintre glazura de ciocolată și ganache?

Ganache-ul se face cu ciocolată și smântână și uneori include unt și ouă. Deși la fel de delicios, ganache-ul este puțin diferit de o glazură de ciocolată. 

În timp ce o glazură se va întări și se va închega, o ganache „fermă” va rămâne o pastă groasă la temperatura camerei și se va întări doar atunci când este refrigerată. Există, de asemenea, o ganache „moale” care este folosit în mod popular pentru a umple produse de patiserie și prăjituri.

Retețe de cozonac. Cum faci cei mai gustoși și pufoși cozonaci | 12 rețete

Sursa foto: 123rf.com

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Imagini din noua vilă în care Andreea Bănică s-a mutat cu familia. Cum a decis să amenajeze / FOTO
Unica.ro
Imagini din noua vilă în care Andreea Bănică s-a mutat cu familia. Cum a decis să amenajeze / FOTO
Este de nerecunoscut! Cum arată acum văduva lui Sergiu Nicolaescu, la 11 ani de la moartea actorului: „Ea își dorește să...”
Viva.ro
Este de nerecunoscut! Cum arată acum văduva lui Sergiu Nicolaescu, la 11 ani de la moartea actorului: „Ea își dorește să...”
Alina Vidican, 3 ani de căsnicie cu pilotul brazilian milionar. Incredibil, cum arată azi fosta soție a lui Borcea. Uite ce viață de regină duce la Miami
Libertateapentrufemei.ro
Alina Vidican, 3 ani de căsnicie cu pilotul brazilian milionar. Incredibil, cum arată azi fosta soție a lui Borcea. Uite ce viață de regină duce la Miami
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Elle.ro
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Cum arată rochia de 160 de lei cu care Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, a făcut senzație la un eveniment din Italia / FOTO
Unica.ro
Cum arată rochia de 160 de lei cu care Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, a făcut senzație la un eveniment din Italia / FOTO
Mărturiile înfiorătoare ale pasagerilor captivi în aeronava cu fum care zbura spre Zurich: "Ne-am acoperit gura cu o cârpă"
Observatornews.ro
Mărturiile înfiorătoare ale pasagerilor captivi în aeronava cu fum care zbura spre Zurich: "Ne-am acoperit gura cu o cârpă"
Horoscop 25 decembrie 2024. Taurii au nevoie de multe momente pe care să le petreacă ei cu sine sau împreună cu cele mai apropiate persoane
HOROSCOP
Horoscop 25 decembrie 2024. Taurii au nevoie de multe momente pe care să le petreacă ei cu sine sau împreună cu cele mai apropiate persoane

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI