Cum faci omleta. Pregătirea ingredientelor

Ai nevoie de 2-3 ouă, o tigaie antiadezivă de calitate, o linguriță de apă sau lapte, unt, ulei vegetal. Pentru garnitură poți alege, după preferință brânză, ciuperci, roșii, mărar. Mai ai nevoie de o spatulă de silicon.

Începe prin alegerea și pregătirea ingredientelor pentru garnitură. E important ca acestea să fie deja gata și gătite înainte de a fi folosite în omletă, fiindcă timpul lor de coacere este mai mare. De asemenea, trebuie să te asiguri că ingredientele alese nu eliberează prea multă apă, fiindcă odată reîncălzite ingredientele umede, cum ar fi roșiile pot da garniturii un aspect lichid, neplăcut.

Bate bine ouăle cu un tel și cu puțină apă sau lapte. Adaugă sare și piper măcinat. Asigură-te că amestecul este omogen.

Cum faci omleta în tigaie

Unge tigaia cu puțin unt sau ulei vegetal și pune-o la încălzit la foc mediu. Când s-a încins adaugă amestecul de ouă și adu-l cu spatula de silicon de pe pereții tigăii către centru. Asigură-te că omleta se coace uniform. Când dedesubtul omletei este încă umed, poți adăuga garnitura pe jumătate din ea. Nu pune prea multă. Pliază omleta cu ajutorul spatulei și las-o să se aurească dedesubt.

Cu ajutorul spatulei împinge omleta pe o farfurie și dacă ți-a rămas garnitură, vars-o deasupra ei și presară mărar tocat.

Există o mulțime de variante de omletă clasică; o poți transforma într-un dejun rapid sau o cină rafinată dacă îi adaugi ierburi aromatice și o garnitură bine aleasă.

Cum faci omleta cu cartofi

Ingrediente (pentru 2 persoane): 4 cartofi medii, 2 ouă, sare și sau piper, 5 g de unt, 50 g de cașcaval ras.

Preparare: se curăță și se taie cubulețe cartofii. Se fierb în apă caldă timp de 20 de minute. Separat, se bat ouăle. Într-o tigaie se pune untul și se varsă ouăle bătute. Se adaugă cartofii scurși și cașcavalul ras. Se suprapune o jumătate de omletă peste cealaltă, apoi se taie în două și se lasă să se coacă bine. Se poate servi cu salată verde.

Cum faci omleta cu șuncă și cașcaval

Ingrdiente: 4 ouă, 40 g șuncă, 40 g cașcaval, 40 g ulei de măsline, sare, piper, o lingură ulei, câteva fire de arpagic verde (chivas)

Prepare: se sparg ouăle și se bat într-un bol cu sare și piper. Când au început să facă spumă, se adaugă șunca tăiată cubulețe. Se încinge o tigaie neaderentă cu ulei de măsline. Se toarnă compoziția, uniform, în tigaie. Se reduce focul la minim pentru a se găti încet, fără să se ardă. Se servește fierbinte cu cașcaval ras și frunzele de arpagic tăiate cu foarfeca.

Vezi și ce altceva mai poți mânca la mic dejun

Urmărește-ne pe Google News