Ce înseamnă keto?

Keto este abrevierea de la ketogenic. Urmarea unei diete keto implică consumul de alimente bogate în grăsimi și sărace în carbohidrați. Dacă mănânci în acest fel, corpul tău va ajunge într-o stare metabolică cunoscută sub numele de ketoză.

Când ești într-o stare de cetoză, corpul arde mai degrabă grăsimi decât carbohidrați pentru combustibil. De obicei, organismul va arde în mod natural glucoza, care este un zahăr care se găsește în carbohidrați. Dar dacă nu există carbohidrați în sistem, corpul va arde grăsimile. Cetoza permite, de asemenea, transformarea grăsimilor în cetone în ficat pentru a furniza energie creierului tău

Schimbarea la o dietă keto înseamnă că grăsimea pe care o consumi sau care este stocată este arsă. Tocmai de aceea dieta keto a devenit un mod atât de popular de a slăbi.

Poți mânca pâine la dieta keto?

Poți, poate o felie sau două din când în când, dar în mod ideal nu vrei să mănânci prea mult din ea. Acest lucru se datorează faptului că o dietă keto implică consumul minim de carbohidrați; mai puțin de 50g pe zi. Cu toate acestea, o felie de pâine conține în jur de 20g de carbohidrați, ceea ce reprezintă destul de multă.

În general, orientarea generală privind aportul atunci când ții o dietă keto este de – 70 până la 80% grăsimi, 15 până la 20% proteine ​​și 5 până la 10% carbohidrați. Vestea bună este că carbohidrații nu sunt prezenți doar în pâine, ci pot fi găsiți și în legume cu frunze, fără amidon și fructe cu conținut scăzut de zahăr, mai degrabă decât în grâu integral și cereale integrale, care sunt mult prea grele în carbohidrați.

Deși poate fi tentant să tai complet pâinea din alimentație, nu uita că semințele integrale sunt pline de fibre, energie și vitamine din grupa B, care sunt esențiale pentru sănătatea de zi cu zi.

Din ce este făcută pâinea keto?

Pâinea Keto este o pâine cu conținut scăzut de carbohidrați, care nu conține grâu integral și cereale integrale care fac pâinea tradițională atât de sățioasă. În schimb, vei găsi ingrediente cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi făina de migdale, făina de cocos, coji de psyllium, cremă de brânză și ouă.

Înlocuitori pentru pâinea keto:

Făină de cocos

Făina de nucă de cocos este un înlocuitor ideal cu conținut scăzut de carbohidrați pentru rețete de prăjituri, brownies și brioșe, nu doar pâine, datorită consistenței umede care se poate obține atunci când se coace cu ea.

Făină de migdale

Precum făina de cocos, o poți folosi pentru a coace tot felul de lucruri, nu doar pâine. Ține și până la șapte luni dacă o depozitezi într-un recipient etanș la frigider

Inul măcinat

Semințele de in sunt încărcate cu acizi grași esențiali și sunt bogate în vitamine minerale și B. Doar două linguri de făină de in conțin 72 de calorii, 4g de fibre, 1g de carbohidrați și 3g de proteine.

Coji de psyllium

Există mai multe beneficii pentru sănătate legate de coji de psyllium, este o sursă excelentă de fibre, precum și prebiotice și pot contribui la creșterea sprijinului pentru sănătatea intestinului. Este practic o făină fără carbohidrați și un substitut excelent pentru ouă în care este necesară umezeala pentru alimente, cum ar fi pâinea keto

Rețete de pâine Keto pe care le puteți încerca acasă

Pâine keto în 3 minute

Ingrediente

  • 1 vas care se poate pune la cuptorul cu microunde
  • 1 lingură de făină de nucă de cocos sau migdale
  • 1 lingură de unt sau ulei
  • 1 ou mediu / mare
  • 1/2 linguriță praf de copt

Se topește untul într-un castron. Se adaugă făina de migdale, oul și praful de copt în unt. Se bate cu o furculiță până se amestecă complet.

Se pune la cuptorul cu microunde timp de aproximativ 90 de secunde, până se gătește.

Chifle keto

Ingrediente

  • 1⁄3 cană pulbere de coji de psyllium măcinate
  • 1 cană făină de migdale
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1 cană de apă
  • 2 lingurițe de oțet de cidru
  • 3 albușuri
  • 2 linguri semințe de susan (opțional)

Încinge cuptorul la 175 ° C. Se amestecă ingredientele uscate într-un castron mare. Se fierbe apa. Se adaugă oțet și albușuri la ingredientele uscate și se combină bine. 

Se pune apa clocotită, în timp ce bați cu un mixer manual timp de aproximativ 30 de secunde. Nu amesteca prea mult aluatul, consistența ar trebui să semene cu plastilina. 

Umezește mâinile cu puțin ulei de măsline și formează 6 biluțe.

Așează pe o tavă cu o foaie de copt. Presară semințe de susan.

Caoce timp de 50 până la 60 de minute, în funcție de mărimea chiflelor.

Rețete de salată. Cele mai bune salate cu carne, legume sau fructe

Sursa foto: 123rf.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News