Piftie de porc

Ingrediente: două picioare de porc, un ciolan afumat, o jumătate căpățână de porc, o căpățână de usturoi, un morcov, un pătrunjel, o țelină, o ceapă, sare

Preparare: se spală carnea și pune la fiert vreo trei ore până se desprinde de pe oase, apoi se adaugă legumele și se mai lasă la fiert o jumătate de oră. Se adaugă sare, cât e necesar, apoi usturoiul pisat și se ia de pe foc. Cu o paletă se scot carnea și legumele și se lasă puțin să se răcorească. Apoi se dezosează carnea și se așază în farfurii, se toarnă zeama strecurată, cât să le acopere și se dă la rece.

De curcan

Ingrediente: 1,5 kg carne de curcan (două aripi), un morcov, o țelină, 4 cepe, 10 căței de usturoi, sare, piper

Preparare: se pune la fiert carnea în apă cu sare, alături de ceapa tăiată în jumătăți, morcovul curățat și tăiat felii și rădăcina de țelină tăiată cubulețe, până se înmoaie (cam o oră). Se scot legumele, se taie felii apoi se pun într-un castron. Se adaugă puțin piper la fiertura de curcan și se mai lasă la fiert la foc mic până scade zeama și carnea este foarte bine fiartă. Se scoate carnea din zeamă, se porționeaza în castronașe, se adaugă legumele iar în zeamă se pune usturoiul zdrobit și se toarnă în castroane până se umplu. Se servește după ce s-a întărit, cu mărar deasupra.

Ponturi: piftia trebuie să fiarbă la foc foarte mic. Cea de porc cam 4 ore, cea de curcan, mai puțin. Se spumează și doar după ce e fiartă carnea se adaugă zarzavatul. Piftia e gata când zeama este lipicioasă. Dacă vrei o piftie mai slabă las-o în oală până a doua zi. Curăță stratul de grăsime, apoi pune-o pe foc, strecoară zeama, adaugă usturoiul și e gata.

Citește și:

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News