Cuprins:
Oțetul este un produs alimentar ieftin care se găsește în orice casă. Se folosește pentru a da gust anumitor salate sau preparate, dar și pentru a face curățenie, diluat cu apă. Totodată, oțetul s-a dovedit a fi eficient și la grădinărit. Acesta poate fi de ajutor pentru a combate anumite insecte și dăunători ai plantelor. Poți, de asemenea, folosi oțetul pentru a scăpa de buruieni.
Atenție! Oțetul nu trebuie aplicat direct pe plante, decât dacă sunt buruieni și dorești să scapi de ele definitiv. În rest, se folosește doar diluat.
Cum folosești oțetul ca erbicid
Principala calitate a oțetului este aciditatea. Acest lucru se datorează conținutului său de acid acetic, care provoacă reacții chimice atunci când intră în contact cu plantele. Poate fi folosit pentru a îndepărta buruienile mici, cum ar fi cele care cresc în îmbinările țiglelor sau dalelor, de exemplu. Pur și simplu pune oțet într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează suprafețele cu buruieni de care dorești să scapi.
Oțetul împotriva ciupercilor care atacă plantele
La fel cum este folosit pentru a elimina buruienile, oțetul te poate scăpa și de ciupercile care afectează plantele. Acesta formează un mediu acid, nefavorabil pentru fungi. Diluează o lingură de oțet în doi litri de apă și pulverizează pe frunzele plantei atacate de ciuperci, de două ori pe săptămână și după fiecare sezon ploios.
Cum te ajută oțetul să faci solul mai acid
Oțetul scade pH-ul mediului care îl conține. Așadar, poate fi folosit pentru a face solul mai acid. Pentru aceasta, trebuie doar să combini o ceașcă de oțet cu cinci litri de apă și să torni conținutul peste solul pe care dorești să-l faci mai acid. Un sol acid este benefic pentru plante precum azalee, trandafiri, lavandă, afine și gardenii.
Oțetul, folosit și pentru a scăpa de furnicile din grădină
Oțetul te poate scăpa și de furnicile din grădină. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să pulverizezi oțet nediluat, peste mușuroi, timp de câteva zile și furnicile vor pleca din acel loc. Desigur, poți face asta și în alte spații din casă, deoarece oțetul este recunoscut ca un insecticid natural. În plus, utilizarea sa moderată nu are niciun efect negativ asupra sănătății.
- Află cum scapi de furnici cu ajutorul altor metode eficiente
Oțetul, îngrășământ pentru plante la ghiveci
Combină două linguri de oțet de mere cu trei litri de apă și udă solul din ghiveci cu acest preparat. Astfel, vei avea plante mai sănătoase în ghivece.
Dori.l • 15.12.2023, 15:02
Cum poate fi ingrasamant daca se foloseste ca erbicid? Ceva nu e corect in articol...