Cum gătești corect carnea de pui

Pui la cuptor

Puiul la cuptor este unul dintre cele mai gustoase și satisfăcătoare feluri de mâncare pe care le poți prepara. Nu numai atât, dar pregătirea unui pui la cuptor este, de asemenea, una dintre cele mai ușoare modalități de a pregăti o cină delicioasă în familie. Pur și simplu ia un pui întreg și unge-l cu puțin unt, ierburi aromate, pudră de usturoi, sare, piper, paprika și puțin ulei de măsline. Lasă-l în cuptor, într-o tavă, alături de morcovi, cartofi, ceapă și orice alte legume îți dorești. Pune-l la temperatură mică, iar în ultimele zece minue aprinde funcția de grill pentru a obține acea piele crocantă și aurie.

Pui înăbușit

Înnăbușirea este o tehnică excelentă pentru atunci când vrem să gătim bucăți de carne mai ieftine sau mai puțin fragede, dar este, de asemenea, un mod minunat de a găti puiul. Puiul înăbușit este un fel de mâncare încălzitor și plin de suflet, iar carnea aproape că se va desprinde de pe os. Folosește pulpe superioare de pui în tocănițe făcute cu multe legume și sos, gătite la foc mic sau un papricaș de pui delicios cu găluști.

Piept de pui fiert în supe sau ciorbe

Fie că doar fierbi pieptul de pui sau că fierbi un pui întreg, aceasta este o metodă ușoară și delicioasă de a găti puiul. Este în mod natural sărac în grăsimi și iese întotdeauna umed și suculent. Și, ca un bonus suplimentar, când ai terminat de fiert puiul, vă rămâne o supă de pui delicioasă și savuroasă pe care o poți folosi pentru a face sosuri, supe, ciorbe și tot felul de alte rețete.

Pui prăjit

Cheia pentru a prăji este menținerea temperaturii uleiului între 162 și 204 grade celsius. Mai mult decât atât și majoritatea uleiurilor vor începe să fumege. Puiul prăjit este un exemplu excelent al tehnicii de bază de prăjire în baie de ulei pane, în care elementele sunt înmuiate într-un aluat simplu sau făină condimentată înainte de a le găti, ceea ce ajută la protejarea și la sigilarea suplimentară a umidității.

Pui la grătar

Puiul la grătar se prepară folosind o pasăre mai mică, numită „broiler” (de obicei, în jur de două până la trei kilograme), care este fie despicată în jurul coloanei vertebrale, astfel încât să poată fi gătită plată, fie pur și simplu tăiată în două. În orice caz, aplatizarea puiului îl ajută să se gătească mai repede, ceea ce este important având în vedere că gătirea la grătar implică o căldură foarte mare.

Pui prăjit la tigaie

Puiul rumenit sau prăjit la tigaie este de fapt o procedură în două etape care presupune gătirea într-o tigaie fierbinte cu o cantitate mică de grăsime și finisarea acestuia fie la cuptor, fie prin fierbere la foc mic într-un fel de sos. Acest lucru permite ca aromele să se dezvolte, asigurându-se în același timp că puiul este complet gătit. Bucățile de piept de pui dezosate sunt excelente pentru această metodă.

Pui întreg afumat

Folosirea afumătoarei (sau a grătarului amenajat ca afumătoare) este o alternativă plăcută la simpla prăjire a unei păsări întregi în cuptor. Puiul este acoperit cu un condiment aromat și apoi lăsat să se gătească încet la foc mic. Rezultatul este o carne umedă, cu un gust bogat și o piele exterioară crocantă.

Iată și cele mai bune condimente pentru carnea de pui pe care să le folosești în rețete

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi rețete cu piept de pui!

Urmărește-ne pe Google News