Cel mai eficient mod de a topi grăsimea este să crestezi pieptul de rață negătit până la stratul de grăsime, apoi să îl gătești cu pielea în jos într-o tigaie.
Odată ce grăsimea s-a topit, poți termina de gătit pieptul de rață în cuptor, dacă vrei, sau îl poți adăuga la mâncăruri precum curry thailandez sau rață prăjită în wok cu sos de stridii.
Poți, de asemenea, să prăjești pieptul de rață până se rumenește, apoi să îl gătești încet în lichid, ca într-o rețetă de supă ramen sau paste cremoase.
Cuprins:
Cum să pregătești un piept de rață pentru gătit
Asezonează pieptul de rață, apoi lasă-l în frigider câteva ore sau peste noapte pentru a se usca; acest lucru îl va ajuta să se facă crocant.
Scoate-l din frigider și lasă-l deoparte timp de 30 de minute pentru a aduce carnea la temperatura camerei.
Se crestează pielea într-un model încrucișat sau în linii paralele (restaurantele folosesc adesea linii paralele apropiate, deoarece arată mai bine); ideea este de a expune cât mai mult din grăsime la tigaia fierbinte.
Cum se gătește pieptul de rață fără piele
Pentru un rezultat mai puțin gras, poți îndepărta pielea și grăsimea înainte de a le găti. Cu toate acestea, va trebui să te asiguri că nu se usucă carnea. Desfacerea pieptului și bătutul ei cu un ciocan de carne te va ajuta. Piepții de rață fără piele pot fi, de asemenea, gătiți pe o tigaie sau pe frigărui.
Rețetă de piept de rață la tigaie
- 2 piepturi de rață
- o bucată de unt
- sare mare
- piper
Se crestează piepții de rață cu un model încrucișat sau cu tăieturi paralele prin piele, având grijă să nu se taie până la carne. Se condimentează bine cu sare și piper, apoi se lasă deoparte pentru a aduce carnea la temperatura camerei.
Pune piepturile cu pielea în jos într-o tigaie rece și încălzește încet tigaia. Acest lucru va topi grăsimea și va ajuta pielea să se crocanteze fără să se ardă.
Prăjește piepturile, lăsând grăsimea să se topească și pielea să se crocănțească. Continuă să prăjești până când pielea este crocantă și rumenită și ai topit cât mai multă grăsime albă vizibilă. Acest lucru poate dura până la 10-15 minute.
Toarnă grăsimea în exces într-un vas de ceramică sau de sticlă. În acest stadiu, ai câteva opțiuni pentru a găti carnea: întoarce pieptul, adaugă untul și învârte tigaia, apoi gătește-o timp de 5 minute până când carnea este rumenită peste tot (carnea trebuie să fie moale, dar să se întoarcă ușor atunci când este presată); alternativ, încălzește cuptorul la 180C/ și gătește timp de 5-6 minute pentru o carne roz sau 10-12 minute dacă vrei să fie bine gătită.
Dacă ai un termometru pentru carne, acesta ar trebui să indice 54C pentru o carne rară, 61C pentru o carne medie și 65C pentru o carne bine făcută.
Lasă pieptul de rață să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l tăia în felii pentru a-l servi.
Cu ce să asortezi pieptul de rață
Prunele sunt o aromă clasică pentru a servi cu rață; ascuțimea dulce-acrișoară a fructului se potrivește bine cu carnea bogată.
Asortează rața cu cartofi prăjiți în coajă, în grăsimea lăsată de carnea de rață și cu o salată verde proaspătă. Pune-o lângă varză călită pentru o dulceață care se asortează delicios cu rața.
Taie pieptul de rață în felii și pune-le într-o salată alături de spanac proaspăt, frunze de ruccola și mango.