-Cumpără numai legume şi fructe proaspete! Cele congelate sau conservate au adaos de sare și zahăr.
-Alege carnea proaspătă! Cea congelată are adaos de sare.
-Carnea la conservă pierde din conţinutul de sare dacă este dată printr-un jet de apă.
-Citeşte etichetele alimentelor! Pastele, cerealele, biscuiţii au sare în cantităţi considerabile.
-La gătit, foloseşte condimente în loc de sare! De exemplu, omleta e mai gustoasă cu cimbru uscat, iar orezul devine mai aromat dacă adaugi la fiert puţin cardamon sau ghimbir.
-Înlocuieşte concentratele cu plante aromatice care dau gust mâncării!
-Folosește muştarul drept sos! Ketchupul are mult zahăr, iar maioneza, sare.
-Fă prăjituri de casă cu jumătate din cantitatea de zahăr din reţeta şi completează cu piure de fructe, pe care-l prepari foarte uşor sau îl cumperi de la raioanele cu mâncare pentru copii!
-Dă băuturile răcoritoare din comerţ pe limonada de acasă.
-Ai grijă la consumul de lapte! În mod natural, acesta conţine o cantitate destul de ridicată de sare, respectiv 125 mg de sodiu la o ceaşcă de lapte.
Citește și:
Consumul de alimente sărate crește riscul de obezitate la copii
 
 

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News