Cuprins:
Cum se prepară aripioarele de pui KFC
Această rețetă are nevoie de puțină planificare în avans, deoarece sunt implicate unele pregătiri. Dar va merita. Primul lucru pe care îți trebuie este un pui. Aripioarele nu sunt printre cele mai potrivite, pentru că au și puțină grăsime, dar și acea piele care devine crocantă. În plus, ele nu vor fi tari și uscate după gătire. Pentru a te asigura că rămân suculente, va trebui să lași la marinat puiul în lapte bătut. Acest lucru are câteva scopuri.
Marinare
Prin înmuierea aripioarelor de pui în lapte bătut, dai învelișului crocant ceva de care să se lipească. Dar, poate cel mai important, laptele bătut este ușor acid. Acizii au tendința de a înmuia carnea, iar atunci când se înmoaie, descompun proteinele foarte ușor, ceea ce înseamnă că elimină caracterul gumat și factorul care face carnea să fie greu de mestecat.
Un alt motiv pentru care înmuiem aripioarele în lapte bătut este că acesta face parte de fapt dintr-o marinată. Prin marinarea aripioarelor ca la KFC, ne asigurăm că nu doar învelișul exterior crocant are un gust bun. Puiul din interior va avea și el un gust bun. Ierburlei și mirodeniile se combină pentru a se impregna în pui.
Când vine vorba de acoperirea aripioarelor, vei folosi câteva tehnici standard a rețetei secrete de condimente KFC. Adăugând puțin amidon de porumb te vei asigura că învelișul este crocant. Ierburile pe care le vei pune nu sunt ceva deosebit de complicat și ar trebui să le poți obține de la orice magazin, dacă nu le ai deja.
Ingrediente
- 15 aripioare de pui
- 600 ml de lapte bătut
- 1 căpățână de usturoi, zdrobită
- 20 g muștar galben
- 2 g piper negru
- 2 g de sare
- 240 g de făină
- 200 g amidon
- 3 lingurițe de boia dulce
- 3 lingurițe de măghiran
- 3 lingurițe de oregano
- 2 lingurițe de cimbru
- 3 lingurițe de usturoi granulat
- Un vârf de cuțit mare de sare
- Un vârf mare de cuțit de piper negru
- 2 litri de ulei de canola
Mod de preparare
Într-un castron mare, bate toate ingredientele pentru marinată împreună. Adaugă aripioarele de pui și amestecă până când acestea sunt acoperite uniform. Poți secționa aripioarele sau le poți lăsa întregi. Acoperă castronul și pune-l la frigider pentru minimum 4 ore.
După ce a trecut timpul, încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare și pune uleiul. În timp ce aștepți ca uleiul să se încingă, scoate aripioarele de pui din frigider. Într-un castron separat, amestecă toate ingredientele uscate și puneți-le deoparte.
Când uleiul este la temperatura dorită, scoate o aripă de pui individuală din castron și pune-o rapid în castronul cu făină, amidon și condimente. Asigură-te că este complet acoperită și apoi pune-o în tigaia cu ulei încins. Se repetă acest proces pentru 5 – 10 aripioare de pui.
Prăjește aripioarele timp de aproximativ 10 minute, până când învelișul exterior capătă o culoare aurie intensă, apoi scoate-le și lăsă-le să se odihnească pe o bucată de hârtie de bucătărie în timp ce prăjești aripioarele rămase.
Sfaturi și trucuri
Când vine vorba de prăjirea efectivă a puiului, iată câteva sfaturi pentru a păstra aripioarele crocante.
Folosește suficient ulei
Folosește suficient ulei. Dacă aripioarele nu sunt complet scufundate, se vor găti în ritmuri diferite. Vrei să te asiguri că aripioarele au un strat crocant uniform pe toată suprafața.
Uleiul trebuie să fie la prima prăjire
Întotdeauna folosește ulei proaspăt. Dacă folosești ulei în care ai mai prăjit de câteva ori alimente, s-ar putea să constați că aripioarele au un gust mai mult asemănător cu ceea ce ați gătit anterior în ulei. Cine vrea aripioare de pui prăjite care au gust de ceapă sau pește ars?
Încinge uleiul suficient
Pentru a te asigura că vei obține aripioare de pui ca la KFC perfect crocante, asigură-te că uleiul este suficient de fierbinte. Poți testa acest lucru prin scufundarea unei linguri de lemn uscate în ulei. Când faci acest lucru, trebuie să vezi o mulțime de bule. Dacă nu sunt bule, lasă uleiul mai mult timp la încins.
În al doilea rând, nu aglomera prea mult tigaia. Dacă pui prea multe deodată, vei constata că învelișul nu se va găti crocant uniform cum trebuie și va sfârși prin a fi unsuros sau se va sfărâma în tigaie. Este mai bine să gătești două sau chiar trei reprize și să obții aripioare KFC perfecte decât să încerci să te grăbești și să te alegi cu un rezultat deloc gustos.
Prăjește imediat
Unii insistă că ar trebui să lași puiul să stea înainte de a-l prăji. Nu și la KFC – regula lor este „de la făină la prăjitor”.
Dacă puiul este lăsat să stea cu laptele bătut și făina pe el, învelișul se va înmuia, ceea ce va duce la un rezultat mai puțin crocant, iar pielea va cădea prea ușor de pe pui.
Friteuza
KFC are prăjitoare sub presiune de înaltă temperatură și rezistență industrială pentru pielea foarte crocantă. Deși nu vei putea să prăjești în oala sub presiune de acasă, poți totuși recrea pielea crocantă KFC cu o friteuză, ca să prăjești puiul în baie de ulei ca la carte. Pur și simplu încinge uleiul la 220 de grade de grade și lasă fiecare bucată înăuntru timp de exact 12 minute.
Adevăratul ingredient secret
Adevărata cheie pentru textura crocantă perfectă este un singur lucru: un potențiator de aromă glutamat monosodic (MSG). Îl poți adăuga în amestecul de condimente înainte de pane sau îl poți presăra pe pui după ce îl prăjești. Se găsește pe site-uri de specialitate.
Lasă puiul la odihnit
A mușca dintr-o bucată de pui imediat ce a ieșit din prăjitor nu este cea mai inteligentă idee. La KFC, aceștia țin puiul într-un cuptor setat la 175 de grade pentru aproximativ 20 de minute, potrivit unui fost angajat.
Acest lucru permite puiului să termine de gătit, păstrând în același timp căldura și pielea crocantă. Procedează la fel ținând puiul prăjit într-un cuptor călduț timp de câteva minute.
Chiar dacă urmezi pas cu pas pașii de mai sus, aripioarele crocante ca la KFC pot fi dificil de făcut acasă. Asta pentru că textura aceea specială se datorează în mare parte metodei lor de gătit – și dacă nu ai o friteuză sub presiune de nivel restaurant, poate fi greu de recreat.
Sursa foto: 123rf.com
Ce poți găti la airfryer. Alimente care sunt mai bune pregătite așa