De altfel, se spune că nu este bine să comanzi spaghete la prima întâlnire sau la un prânz de afaceri. Cu toate acestea, mâncatul spaghetelor poate fi ușor și deloc problematic. Poți mânca spaghetele corect, fără să te murdărești și fără să le „sorbi”, așa cum fac copiii.
Cuprins:
Cum mănânci corect spaghetele
Pastele sunt un fel de mâncare popular și iubit în întreaga lume, dar te-ai întrebat vreodată dacă le mănânci corect?
Iată modul corect de a mânca paste – în special spaghetele. Italienii cred că există o singură modalitate de a mânca spaghete – rotindu-le cu o furculiță.
Este greu să le apuci, dar ar trebui să folosești furculița pentru a separa câteva fire de spaghete de celelalte. Apoi, trebuie să le învârți în jurul furculiței și să încerci să nu lași spaghetele să atârne de furculiță. Acesta este modul corect de a mânca spaghete într-un restaurant.
S-a spus că un italian poate recunoaște din ce țară provine cineva prin felul în care își mănâncă pastele. De asemenea, pastele trebuie servite pe o farfurie adâncă specială, nu într-un castron.
Acasă și în condiții mai informale – poate la cina unui prieten, poți ține furculița cu mâna dreaptă și lingura cu mâna stângă. Trebuie doar să iei câteva spaghete cu furculița, apoi pune furculița pe lingură și rotește astfel încât să înfășori spaghetele pe furculiță.
Este nevoie de puțină practică pentru a obține acest lucru corect și pentru a te asigura că spaghetele sunt perfect răsucite în jurul furculiței și niciun fir de pastă nu atârnă pe afară.
De ce nu mănâncă italienii spaghetele cu lingura și furculița
Mâncatul spaghetelor cu o ajutorul unei linguri va fi cel puțin întâmpinată cu suspiciune de către localnici în Italia.
Ce este și mai rău este să tai pastele cu cuțitul. Eticheta dictează că folosim doar furculița și farfuria. Pentru a evita stropirea cu sos și pastele care rămân pe afară când iei o gură, este să răsucești pe furculiță spaghetele care se află la marginea farfuriei, nu în mijloc.
Consumul de spaghete provoacă multe probleme celor care nu sunt de origine din Italia, iar asta ar putea avea legătură cu o altă concepție greșită pe scară largă.
La urma urmei, pastele sunt de obicei consumate ca aperitiv, și nu ca fel principal. Prin urmare, în Italia pastele sunt servite cu mai puțin sos decât în alte țări, unde sunt consumate ca main dish.
Acest lucru explică, de asemenea, modul în care italienii reușesc să evite petele.
Mituri despre mâncarea italienească
Italienii nu pun ananas sau cartofi prăjiți pe pizza. Dacă te afli în Italia într-un loc unde se face asta, află că acesta este un loc turistic și nu o pizzerie italiană autentică.
Dacă nu pui sare în apa pastelor în timp ce fierbe, tot preparatul este distrus și este o mare dramă să fierbi paste în apă nesărată.
Pesto nu se pune în sandvișuri niciodată. Și Panini înseamnă sandvișuri, nu sandviș. Dacă vrei un sandviș, cere un „Panino”.
Nu comanda un cappuccino după ora 11:00. Este o băutură pentru micul dejun, de obicei asociată cu un croisant.
Spaghetele și chiftelele, deși delicioase, nu sunt o combinație italiană. Celebrul „spaghetti & meatballs” este un fel de mâncare inventat de americani și nu vei găsi așa ceva în Italia.
Pâine. Italienii nu mănâncă pâine cu usturoi, așa cum fac americanii la orice fel de preparat cu paste.
Bruschetta este pâinea frecată cu căței de usturoi înainte de a fi gătită și consumată. Pâinea cu usturoi, unt și verdeață nu este italienească.
Același lucru este valabil și pentru consumul pâinii cu ulei de măsline și oțet balsamic. Dacă ceri asta în Italia, oamenii se vor uita foarte ciudat la tine, îți vor aduce o sticlă de ulei și o sticlă de oțet și se vor întreba ce intenționezi să faci cu ea.
Nu există pizza pepperoni. Odată considerată mâncarea unui sărac în Italia, pizza a fost adusă pe malul Americii de către imigranții italieni.
Companiile au dezvoltat rețete de pizza concepute pentru a reproduce aromele italiene ieftin și rapid pentru noul val de muncitori din fabrici din orașe precum New Haven, Boston, Chicago și New York.
Deși pizza cu siguranță continuă să existe în Italia, nu este chiar versiunea americanizată.
Pizza în Italia este mai simplă. Pizza italiană este servită în piețe și baruri și este menită să fie o gustare rapidă.
Pepperoni, care este o invenție americană, nu se găsea nicăieri. În plus, dacă ai cere o pizza pepperoni în Italia, probabil ți se va aduce o pizza cu ardei grași.
- Rețete pizza – cum faci acasă blat pentru pizza, dar și cele mai bune rețete de topping-uri
Sursa foto: 124rf.com