Această izolare impusă de pandemia de coronavirus le-a permis oamenilor să se reinventeze, să găsească noi modalități de a-și petrece timpul și noi mijloace de a rămâne în contact cu persoanele dragi și cu colegii de muncă.

De la învățarea unei limbi străine până la aranjarea garderobei, iată câteva dintre activitățile care i-au ținut ocupați pe oameni în timpul izolării.

Gătitul – o activitate sănătoasă

În ultimele două luni, fotografiile cu reușitele culinare ale bucătarilor de ocazie au fost atracția principală pe rețelele sociale. Făina și drojdia au dispărut rapid din supermarketuri, odată ce autoritățile au anunțat primele restricții. Oamenii s-au apucat, așadar, de gătit. De exemplu, în Marea Britanie, participanții la un studiu despre activitățile din timpul izolării au spus că au gătit cu 40% mai mult decât înainte de pandemia de coronavirus. De asemenea, a crescut cererea pentru rețete de gătit, cei mai mulți căutând ingrediente și modalități simple de a prepara pâinea. Așadar, s-a vorbit mai mult despre gatitul acasa – beneficii si sfaturi, despre rețete sănătoase și ingrediente ce pot fi înlocuite pentru a obține produsul dorit. 

Consumul de alcool – între necesitate și imprudență

Deși barurile și restaurantele s-au închis, oamenii nu au renunțat să consume alcool. Pentru unii, prepararea cocteilurilor a devenit o activitate relaxantă, așa că achiziționarea de bauturi online a devenit o practică recurentă.

În unele țări, oamenii au început să consume mai multe băuturi alcoolice, pentru a combate stările de anxietate și depresie. În plus, au apărut unele mituri ce susțin că băuturile cu procent mare de alcool ar putea ucide virusul. În acest context, Organizația Mondială a Sănătății a făcut câteva precizări: băuturile alcoolice consumate iresponsabil slăbesc sistemul imunitar, accentuează sau determină apariția unor probleme nervoase și nu îi protejează pe oameni de Covid-19. Mai mult decât atât, Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit guvernele din țările europene să ia măsuri care să limiteze consumul de băuturi spirtoase.

Învățarea unei limbi străine – înlocuitor pentru călătorii

Vacanțele și călătoriile, așa cum le știam înainte de pandemie nu vor fi posibile prea curând. Mii de zboruri au fost anulate din cauza restricțiilor de carantină și sute de oameni au fost nevoiți să își anuleze planurile. Însă, acest lucru nu i-a împiedicat să pună la punct lista cu locuri de vizitat după ce trece pandemia de coronavirus. În această perioadă, mulți au călătorit virtual, cu ajutorul aplicațiilor de travel și al tururilor oferite gratuit de instituțiile de cultură. Pentru a se pregăti pentru revenirea la normalitate, mulți au început să învețe o limbă străină. Pentru că au avut mai mult timp liber și pentru că numărul de activități pe care le puteau face fără să încalce recomandările autorităților era limitat, oamenii s-au apucat să învețe limbi străine. 

Activități domestice – metode utile de relaxare

Alte activități pe care oamenii le-au practicat în timpul izolării sunt grădinăritul, aranjarea garderobei, rearanjarea cărților din bibliotecă după anumite criterii (culoarea copertei, autor, editură, gen literar etc.), redecorarea locuinței, cititul, vizionarea filmelor și a serialelor, dar și practicarea unor sporturi. 

De câteva zile, majoritatea țărilor europene afectate de pandemia de coronavirus au început să relaxeze măsurile. Astfel, în unele țări sunt permise plimbările în parcuri, angajații pot merge din nou la serviciu și școlile s-au deschis. În România, s-au redeschis parcurile și muzeele, iar cetățenii nu mai trebuie să completeze declarații pe propria răspundere pentru deplasarea în interiorul localității. Aceasta este o primă etapă pentru revenirea la starea de normalitate pe care o știam înainte de pandemia de coronavirus.

Sursă foto: Shutterstock 

 
 

Urmărește-ne pe Google News