Mai e putin pana ce sezonul sandalelor isi va intra in drepturi. Si pentru ca picioarele noastre sa arate de milioane in incaltarile de vara trebuie sa avem grija ca unghiile sa arate perfect. Cum se face corect o pedichiura ne-a spus Elena Cazacu de la Look Studio (Calea Dorobanti, Intrarea Camil Petrescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, telefon 021/212.06.60).
1. Intr-un lighenas de plastic (sau intr-un bazin de pedichiura ce poate fi cumparat din supermarketuri) se pun apa calda, putin spumant sau sare de baie si niste dezinfectant. Se inmoaie picioarele 10-15 minute.
2. Dupa inmuiere, se tamponeaza picioarele cu un prosop si se curata talpa cu o pila abraziva.
3. Se taie unghiile, de obicei dupa forma bazei (de preferinta patrat). Se modeleaza numai din varf, fara a se intra pe santul perunghial.
Daca sunt unghii cu probleme, ale caror colturi au intrat in carne, se va patrunde totusi pe santul perunghial pentru indepartarea portiunilor dureroase (pe cat posibil, se va evita ranirea). Ulterior se va dezinfecta locul cu apa oxigenata, se va aplica un antibiotic (praf, nu unguent) si se va pune un plasture steril. In cazul in care rana e prea mare nu se va aplica oja pana ce nu se vindeca.
4. Dupa taierea unghiilor, acestea se vor pili cu o pila de carton, intr-o singura directie, pentru a se evita exfolierea. Apoi se vor dezlipi cuticulele cu ajutorul unui betisor de bambus si se vor impinge usor spre baza unghiei (ce e mai zdrelit se va taia cu forfecuta). Se vor unge cuticulele cu ulei special (unul imbogatit cu vitamine, disponibil in saloane), apoi se va aplica dezinfectant pe toate unghiile.
5. Masajul – cea mai placuta parte a pedichiurii – ajuta si la relaxare, si la hidratare. Se incepe de la degetul mare, se inainteaza catre degetul mic, se coboara pe talpa spre calcai, apoi spre glezna. Se va folosi, de preferinta, o crema cu mentol, racoroasa.
6. Dupa ce crema a intrat in piele si excesul a fost inlaturat de pe unghii se aplica lacul: baza (un strat), oja (doua straturi), lacul pentru uscare si lacul pentru fixare.
E sic sa porti inele pe degetele de la picior sau bratari si tatuaje pe glezna
O glezna frumoasa poate fi usor pusa in valoare de o bratara subtire, unde mai pui ca-ti da si o nota exotica! Iar degetele, odata pedichiura facuta, pot fi minunat impodobite cu ineluse.
Vara asta merita sa iesi din tipare purtand astfel de “brizbrizuri” nonconformiste, care pot da o nota sic tinutei. O alta varianta exotica de impodobire a gleznei este tatuajul – permanent sau semipermanent. Poti opta sa-ti “inlantuiesti” glezna cu un sirag – alb-negru sau color – de flori, fluturi sau inimioare.
INELE. Inelele pentru degetele de la picior sunt reglabile. In Unirea Shopping Center, la magazinul Meli Melo, am gasit cateva astfel de bijuterii din argint, la 19,99 RON fiecare.
Inelele cu floricele sau medalioane sunt ceva mai incomode, dar si mai de efect.
BRATARI. Bratarile pentru glezna sunt impodobite de obicei cu stelute, inimioare sau pietricele colorate, care le dau un farmec aparte si le fac sa se asorteze tinutelor vesele de vara. Cele pe care le-a gasit noi la magazinul B&B din Unirea sunt din argint si costa de 20,99 RON fiecare.
TATUAJE. Cine nu suporta bratara pe glezna, dar isi doreste totusi o podoaba de picior pe timp de vara, poate apela la tatuarea semipermanenta. In saloanele de specialitate exista o multime de modele – stilizate, cu flori si fluturi, cu inimioare sau cu ingerasi – care pot fi desenate pe picior.
E drept ca pretul unui astfel de tatuaj se poate ridica la cateva sute de RON…