Majoritatea județelor din România se află sub cod portocaliu de ger. În plus, pe tot teritorul țării vor cădea ninsori abundente și va apărea viscolul, motiv pentru care trebuie să luăm măsurile corecte pentru a ne proteja organismul de vremea extremă de afară.
Pentru a evita problemele de sănătate care pot apărea de pe urma expunerii corpului la frig, trebuie să urmăm o serie de sfaturi date de medici. Găsești, mai jos, o listă clară care te va ajuta să te protejezi de gerul de săptămâna aceasta și să ai grijă de familia ta.
Cum ne protejăm de ger? Sfaturi utile în lupta cu temperaturile negative
Cum ne protejăm corpul de ger? Îmbrăcămintea adecvată care ține frigul la distanță
Având în vedere faptul că meteorologii susțin că în următoarele zile temperaturile de afară vor coborî chiar și până la -30 de grade Celsius, primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când ne pregătim să ieșim din casă, fie că mergem la birou sau doar traversăm strada pentru a merge la cumpărături, este să ne îmbrăcăm cu haine care să ne protejeze de ger.
Medicii spun că trebuie să te îmbraci cu geci groase, impermeabile, de preferință lungi. Ideal este să ai la îndemână o geacă mai lungă, căptușită, cu glugă îmblănită care te va proteja de vânt.
Trebuie să îți protejezi, de asemenea, extremitățile, sensibile la temperaturile scăzute. Altfel, riști să apară degetăturile la nivelul lor. Capul trebuie acoperit și ferit, la rândul său, de ger, căciulile și fularele fiind accesorii indispensabile în următoarele zile.
Nu uita, de asemenea, să îți protejezi mâinile de frig cu mănuși.
Hainele din bumbac, fie ele pulovere sau bluze, sunt recomandate pe vreme rea.
Acestea sunt considerate a fi un bun izolator termic.
Cum ne protejăm pielea de frig? Hidratarea corespunzătoare, un pas important
Chiar dacă atunci când este ger afară nu vrei să bei apă, este important să fii hidratat atunci când termometrul indică temperaturi negative. Poți să înlocuiești apa plată sau minerală cu băuturi calde, precum ceaiurile din plante. Poți, de asemenea, să alegi un amestec de plante dedicat întăririi imunității, pentru a-ți ajuta organismul să reziste la bolile de sezon. Este indicat, de asemenea, să mănânci supe și să eviți alcoolul pentru că acesta duce la pierderi mari de căldură și, în cazuri extreme, la apariția hipotermiei.
Foarte importantă este și hidratarea pielii. Nu uita să folosești creme de mâini pentru a te asigura că pielea nu se crapă din cauza gerului. Optează pentru o cremă intens hidratantă, cu ingrediente naturale, precum uleiul de cocos sau de argan, care poate calma pielea uscată, se absoarbe rapid și ajută la regenerarea și hrănirea pielii.
Buzele tale au și ele nevoie de hidratare, așa că este indicat să le ferești de efectele negative ale gerului folosind un balsam de buze.
Cum ne protejăm picioarele de frig? Încălțămintea potrivită pentru vremea rea
Înainte să pleci din casă, ai grijă să te protejezi de ger cu încălțămintea potrivită. Poartă cizme sau bocanci cu talpă groasă și striații pe talpă, pentru a nu aluneca pe gheață. Optează doar pentru cizme impermeabile și îmblănite pe interior pentru un plus de confort și căldură.
Evită să porți tocuri sau încălțăminte subțire, dar și șosetele scurte. Alege, în schimb, șosete groase din bumbac.
Vă reamintim că ne aflăm în plin Cod portocaliu de ninsori și viscol, în București și alte 12 județe, unde sunt așteptate ninsori abundente și viscol puternic, dar mai ales temperaturi extreme în România.
- Opt curse aeriene întârziate din cauza codului portocaliu. O cursă a fost anulată
- Trenurile circulă în condiții de iarnă. Lista trenurilor anulate din cauza vremii
- Comandament de iarnă la MAI. Ministrul Carmen Dan: „12 localități afectate de ninsori și ger”
- Opt curse aeriene întârziate din cauza codului portocaliu. O cursă a fost anulată
- Situația drumurilor și a porturilor închise din cauza condițiilor meteo
- Circulaţie oprită pe A2, sensul spre Capitală, între Constanţa şi Cernavodă. Utilaje de deszăpezire, implicate într-un accident
CITEȘTE ȘI… Prognoza meteo pentru perioada martie – mai 2018. Cum va fi vremea în următoarele trei luni