Cuprins:
Începând de toamna și până primăvara, eșarfa și fularul sunt accesorii nelipsite de la ținutele multora dintre noi. Vezi cum ar trebui să porți fularul și eșarfa în sezonul rece pentru a obține o ținută elegantă!
Cum să porți fularul sau eșarfa în sezonul rece
Cum porți fularele oversized
Fularele maxi se poartă și în acest sezon rece, așa că ele pot accesoriza aproape orice ținută de iarnă. Fie că optezi pentru un model simplu sau cu detalii, într-o culoare de accent sau o nuanță neutră, fularul maxi poate fi purtat cu o geacă de puf sau un palton, înfășurat total sau doar parțial în jurul gâtului sau pur și simplu lăsându-l să atârne.
Eșarfă legată sub bărbie, pe sub palton
Eșarfa dintr-un material mai subțire poate fi legată sub bărbie și poate reprezenta un accesoriu elegant al ținutei, dar și modalitate prin care faci față cu brio frigului de afară.
Eșarfa purtată peste palton
Dacă porți o eșarfă de mari dimensiuni, atunci ar fi indicat să o pui peste paltonul de iarnă. O poți plia în două și o poți lăsa să cadă lejer peste umeri și peste piept. În felul acesta, ai dat ținutei o notă elegantă.
Fular tricotat
Din sezonul rece nu lipsesc fularele pufoase din tricot. Avantajul acestora este că sunt ușor de asortat și foarte călduroase. Fularele din tricot pot fi de dimensiuni mari și se pot asorta oricărei ținute de iarnă. Important este să alegi culoarea potrivită în funcție de restul pieselor vestimentare pe care le porți.
Eșarfă și fular în jurul gâtului
Un mod clasic de a purta eșarfă sau fular în sezonul rece este acela de a-l înfăsura lejer în jurul gâtului. Acest mod de purtare nu se va demoda niciodată, ba din contră îți va permite mereu să își accesorizezi ținuta după bunul plac.
Cum să porţi fularul sau eşarfa în sezonul rece – Eșarfă purtată ca un șal
În sezonul rece, într-o ținută elegantă, eșarfa poziționată pe umeri, asemenea unui șal, va fi accesoriul perfect care completează ținuta. Este important să nu alegi un model de mari dimensiuni, deoarece eșarfa nu trebuie să acopere prea mult din ținută.
Eșarfe subțiri
Dacă vrei să porți o eșarfă într-o ținută feminină, atunci alege un model fin, subțire care se va asorta atât la o ținută de zi, cât și la una de seară, cu o rochie elegantă. Eșarfa subțire nu se ascunde sub palton, ci se lasă să atârne la gât, pentru a ieși în evidență.
Fular purtat într-o parte
O altă modalitate prin care poți purta fularul în sezonul rece este să îl înfășori o dată în jurul gâtului, apoi să lași unul dintre capete să atârne într-o parte. Este o variantă ideală pentru ținutele sport, casual.
Cum alegi fularul potrivit pentru sezonul rece
Indiferent de modelul ales, cel mai important, atunci când alegi un fular pentru sezonul rece, este materialul. Acesta îți va oferi gradul de căldură de care ai nevoie, așa că iată care sunt materialele potrivite pentru fularele de iarnă.
Fular din lână
Una dintre alegerile clasice în ceea ce privește materialul pentru fular sau eșarfă de iarnă este lâna. Materialul este ideal de purtat, deoarece oferă căldură, ține umezeala la distanță și îți permite să respiri și să te miști în voie.
Dezavantajul lânii este faptul că poate provoca mâncărimi, mai ales dacă ai pielea sensibilă.
Lână merinos
Fularele din lână merinos sunt mai moi la atingere, dar mențin căldura la fel de bine precum celelalte materiale pentru sezonul rece. Protejează împotriva frigului, iar accesoriile din lână merinos se potrivesc perfect unui stil casual.
Fular sau eșarfă din cașmir
Un alt material ideal pentru sezonul rece pentru fulare și eșarfe este cașmirul. Elegant și moale, cașmirul este potrivit oricărei ținute elegante.
Fular din acril
Acrilul este un material moale, respirabil la fel ca fibrele naturale ce poate fi folosit pentru fulare și eșarfe pentru sezonul rece. Materialul este mai moale și poate fi o alternativă pentru persoanele care au pielea sensibilă ori sunt alergice la lână.
Fular din bumbac
Bumbacul este unul dintre cele mai folosite materiale și, din fericire, este ideal și pentru fulare ori eșarfe. Este durabil, ușor de întreținut, ușor de purtat și asortat, și nu te va face să transpiri în jurul gâtului, însă îți va ține de cald la nevoie.
Cum asortezi culoarea fularului ori eșarfei
Atunci când alegi fularul sau eșarfa pe care vrei să o porți, este important să ai în vedere paltonul sau geaca pe care urmează să le porți. Culorile celor două trebuie să se asorteze pentru a fi o ținută completă. Iată câteva idei.
O regulă simplă este aceea că paltoanele de iarnă în culori deschise se vor potrivi întotdeauna cu fular sau eșarfă într-o nuanță mai închisă sau chiar aceeași nuanță cu geaca.
Șalul elegant va trebui să înveselească ținuta de iarnă, așa că poate fi ales în culori mai deschise decât paltonul de iarnă. O culoare intense precum magenta, roz, roșu aprins, verde sau chiar fucsia se va potrivi de minune cu un palton negru.
De asemenea, un palton sau o geacă de puf maro ori bej se va potrivi cu o eșarfă fie în aceeași culoare, fie în nuanțe mai deschise. Dacă modelul paltonului este unul simplu, atunci cel al eșarfei poate fi diferit, pentru un plus de valoare al ținutei. Poți alege o eșarfă în carouri sau un model cu franjuri.
Un palton gri au o geacă de iarnă gri se va asorta cu o pată de culoare în ceea ce privește fularul. Astfel că un fular albastru cu franjuri sau o altă nuanță pastelată se va încadra perfect în ținută.
Însă, dacă opezi pentru un palton colorat, atunci nuanța contrastantă a fularului sau a eșarfei va fi una neon, portocaliu, sau bej, crem.
Indiferent de culoarea sau modelul de fular ales în sezonul rece, asigură-te că stilul ales ți se potrivește și te definește.
Citește și: Ce să vizitezi în Alsacia
Sursă foto: 123rf.com