Pe lângă faptul că încântă privirile, trandafirii pot deveni și un deliciu culinar atunci când sunt folosiți pentru faimoasa dulceață cu parfum intens, aromă și culoare inconfundabilă. Ai grijă însă, dulceața se face doar din trandafirii speciali, pe care nu ai cum să îi confunzi datorită mirosului puternic și îmbietor.

Doar anumite soiuri sunt suficient de parfumate pentru o dulceață cu adevărat excepțională, iar Rose de Rescht este un astfel de trandafir. Are un pafum puternic și plăcut, iar culoarea petalelor este de un roz spre roșu-purpuriu. Înflorește foarte abundent, în valuri, o dată la 3-4 săptămâni și are floarea bătută cu aproximativ 50 de petale. Este foarte rezistent la boli și dăunători, iar din petalele sale se obține un sirop fin și o dulceață gustoasă. Butașii sunt altoiți și produc flori din primul an de la plantare.

Cum pregătești trandafirii

Dulceața de trandafiri este delicioasă și se prepară foarte simplu. Chiar dacă nu ai experiență într-ale bucătăriei, cu această rețetă mergi la sigur. Ai nevoie de:
250 g petale de trandafiri – Vezi ce trandafiri de dulceata sunt buni!
1 litru apă
1/4 kg zahăr
1/2 linguriță sare de lămâie
1 linguriță zeamă de lămâie

Vezi cum se prepară, pe libertateapentrufemei.ro

Urmărește-ne pe Google News