Poluarea atmosferică afectează într-o mare măsură sănătatea noastră. În comparaţie de gravitatea bolilor pe care un aer viciat le poate declanşa, atenţia cu care ne alegem cremele şi şampoanele bio din rafturile magazinelor pare hilară.

Traiul în centrul marilor metropole nu poate să ne scutească de aceste probleme. Este imposibil să respiri aer curat dacă locuieşti într-un apartament ultracentral în Piaţa Romana sau la Unirii. Tot ce poţi să faci este să încerci să purifici aerul pe care îl respiri, în propria locuinţă, şi dacă este posibil, şi la servici. Procuraţi-vă aparate de purificare al aerului şi folosiţi-le intens.

De asemenea, în locuinţele dvs, atenţie la cantitatea de toxine pe care, involuntar, le introduceţi chiar dvs prin utilizarea parfumurilor de interior, al gelurilor de curăţare, al detergenţilor pentru podele sau carpete, al insecticidelor, al balsamurilor de orice fel, etc. Renunţaţi la toate acestea. Folosiţi detergenţi ecologici, în cantitate mică, diluaţi gelurile de spălare prin adaus de apă, puneţi site contra insectelor la geamuri; ideal ar fi ca să faceţi dezinsecţia apartamentului atunci când, imediat după aceea, plecaţi în vacanţă, sau purtând o mască protectiva la nas şi gură, după care aerisiţi intens şi apoi utilizaţi purificatorul de aer.

Achiziţionaţi-vă locuinţe la periferia marilor oraşe, la 10-15 km distanţă de acestea. Chiar dacă naveta poate fi un impediment, pe termen lung este cea mai bună alegere pentru dvs şi copii dvs, pentru că puteţi astfel beneficia de un aer mai curat şi deci de o sănătate mai solidă.
În ultimă instanţă, utilizaţi fără rezerve măştile chirurgicale, care să vă acopere atât nasul cât şi gură, pe stradă, fără să vă pese de ceea ce zic cei din jur. În marile oraşe poluate din Asia, cum ar fi Tokio sau Beijingul, rar mai vezi câte un asiatic fără mască pe faţă.

Din păcate, probabil că spre asta ne îndreptăm şi noi. Mai mult decât atât, în curând va exista şi pe piaţa noastră, aer de munte îmbuteliat în recipienţi speciali, aşa cum există deja în China, pe care să-l inspiri sau să îl eliberezi în propria locuinţă, şi să reduci în acest mod riscurile îmbolnăvirilor.

Mergeţi la sfârşit de săptămână în zone nepoluate, la munte cel mai bine. Două zile de aer curat pe săptămână, din cele 7 zile, contează pe termen lung în economia generală a organismului.

Citeşte şi:

 
 

Urmărește-ne pe Google News