Nu amesteca niciodată proteine şi amidon

Carnea parcă nu are niciun gust fără câţiva cartofi lângă, dar această combinaţie populară nu este deloc sănătoasă. Organismul uman are nevoie de o bază acidă pentru a digera proteine şi de una alcalină pentru digestia amidonului, astfel că o astfel de masă va prelungi durata descompunerii alimentelor şi va cauza fermentaţii în intestine.

Apar, astfel, balonare, indigestie şi scaun urât mirositor. Dacă vrei să previi apariţia acestor probleme, mănâncă proteinele cu legume fără amidon sau cu salate verzi. Cartofii, orezul, porumbul, mazărea, dovlecelul sau păstârnacul au amidon şi ar trebui consumate cu alte legume, dar niciodată cu proteine.

Legumele cu frunze verzi pot fi combinate cu orice

Legumele cu frunze verzi se găsesc tot anul şi sunt foarte bogate în nutrienţi şi fibre. Pot fi combinate fără probleme cu orice fel de alimente, astfel că nu trebuie să îţi lipsească din alimentaţia zilnică.

Citeşte mai departe pe unica.ro

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News