PRIMELE 18 LUNI DE FERICIRE

Deşi, după nuntă, mirii merg în luna de miere, specialiştii spun că aceasta poate dura între un an şi jumătate (18 luni) şi maximum trei ani. În acest timp, e bine să nu faceţi copii, să ajungeţi să vă cunoaşteţi perfect şi să nu aveţi certuri majore. Mai mult, fixaţi de la bun început anumite reguli.

NU VĂ LĂSAȚI PRADĂ PLICTISELII

În nici un caz nu vă spuneţi unul altuia, când sunteţi împreună acasă: “M-am plictisit”. Aceasta, conform specialiştilor, nu poate să conducă decât la dezastru în cel mai scurt timp. În afară de faptul că fiecare dintre parteneri începe să-şi pună nişte semne de întrebare, în cuplu se instalează o competiţie inutilă, în urma căreia de cele mai multe ori ies la iveală idei neinspirate pentru a reanima relaţia.

EVITAȚI SCUZA «AM AVUT O ZI GREA»

Câte dintre femei nu ajung acasă şi se prăbuşesc în fotoliu oftând: “Of, ce zi grea am avut!” Specialiştii afirmă că soţul care aude astfel de lucruri se resemnează, dar va fi nemulţumit că nu va mai avea parte de acţiune în dormitor în seara respectivă. Acest lucru e valabil şi în cazul soţiilor.

DUPĂ O CEARTĂ, NU DORMIȚI SEPARAT

Oricât de violentă ar fi cearta dintre soţi, specialiştii spun că, deşi din cauza nervilor apare nevoia de respingere, e absolut necesar ca partenerii să doarmă în acelaşi pat. “Atingerile neintenţionate de peste noapte dau o stare de bine şi a doua zi conflictele au dispărut ca prin farmec”, spun consilierii maritali.

DUPĂ 7 ANI, CRIZA CEA MARE

Experţii susţin că după şapte ani de căsnicie apare criza cea mare. Tot ei spun că, dacă un cuplu trece cu bine de această fază, atunci şansele de a divorţa sunt mult mai mici. În mod normal, la 7 ani de la căsnicie, în familie există deja un copil. Apariţia acestuia deteriorează calitatea vieţii cuplului, puţin câte puţin, până când frustrările adunate duc ireversibil la divorţ. Cu cât se adună mai multe şi nu se discută deschis, cu atât căsnicia devine mai şubredă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News