Ce este ginul

Ginul este o băutură alcoolică spirtoasă, aromată cu plante aromatice.

Ginul se poate aroma cu fructe de ienupăr, dar și cu anason, scorțișoară, coajă de portocală sau lămâie, rădăcini și semințe de angelica sau coriandru. Concentrația de alcool a ginului variază, de obicei, între 40-45%.

Ginul își are originea în Olanda, în secolul al XVII-lea. Cel despre care se crede că este inventatotul ginului este Franciscus Sylvius. Ginul era considerat leac și era vândut în farmacii și utilizat în tratarea afecțiunilor renale și gastrice.

Fiind o băutură alcoolică foarte ieftină la început, a devenit foarte populară în Europa, mai ales în Anglia, unde s-a răspândit foarte repede.

În perioada prohibiției ginul era foarte răspândit în SUA datorită metodei simple de producere.

Ginul este o băutură foarte populară și astăzi și este folosit într-o mulțime de rețete de cocktailuri.

Cum să faci gin acasă

Da, se poate face gin acasă, așa cum se pot face și multe alte băuturi alcoolice aromate. Iată care este rețeta de gin:

Ingrediente:

  • 700 ml vodcă sau alcool de 60 de grade de bună calitate
  • 2 linguri de boabe de ienupăr
  • 6 păstăi de cardamom
  • petale de trandafir uscate, opțional. Se poate pune o jumătate de baton de scorțișoară
  • 1 linguriță semințe de coriandru
  • coajă de lămâie

Mod de preparare:

Deschideți sticla de vodcă și adăugați restul ingredientelor. Pentru o aromă mai puternică, este o idee bună să mărunțiți mai întâi păstăile de cardamom și boabele de ienupăr într-un pistil și mojar. Puneți capacul înapoi pe sticlă și lăsați într-un loc răcoros și întunecat timp de 24 de ore.

Se strecoară amestecul infuzat într-o cană printr-o sită tapetată cu hârtie de filtru de cafea sau un tifon, apoi se toarnă înapoi în sticlă pentru a se păstra. Se va păstra luni de zile într-un loc răcoros și întunecat. Utilizați ca orice gin, cu tonic sau într-un martini.

Rețete de cocktail cu gin

Ginul este foarte popular mai ales datorită versalității sale în diferite rețete de cocktailuri. Pe lângă clasicul gin tonic, adică gin și apă tonică, iată și alte rețete:

Green Dream

Cocktail cu gin

Ingrediente:

  • 2 lămâi
  • 2 lime (lămâi verzi)
  • 2 castraveţi
  • 400 ml apă tonică
  • 200 ml gin
  • 200 ml suc de lămâie
  • frunze de mentă pentru ornare

Mod de preparare:

Se spală lămâile galbene, cele verzi şi castraveţii, apoi se taie rondele.
Sucul de lămâie se amestecă cu gin, apoi se toarnă peste apa tonică.Feliile de lămâi şi castravete tăiate în prelabil, se pun în pahare peste apa tonică şi gin.

Amestecul se decorează cu frunze de mentă şi se serveşte.

Gin Martini

Gin Martini

Ingrediente:

  • 50 ml gin
  • 10 ml Martini
  • gheaţă

Pune un pahar gol de martini la frigider pentru 10 minute. Turnați ginul și vermutul într-un pahar de mixer sau într-un alt pahar umplut cu cuburi de gheață. Amestecați cu o lingură până când exteriorul paharului este foarte rece, apoi gustați pentru a verifica. Dacă este necesar, continuați să amestecați până când martini-ul este diluat și răcit după bunul plac.

Strecurați martiniul în paharul răcit și serviți.

Negroni

Negroni cocktail

Ingrediente:

  • 25 ml gin
  • 25 ml vermut dulce
  • 25 ml Campari
  • 1 fâșie de coajă de portocală

Se toarnă ginul, vermutul și Campari într-un pahar umplut cu gheață. Amestecați până se diluează după gustul dvs., apoi răsuciți coaja de portocală peste pahar pentru a elibera uleiurile și aruncați-o în băutură înainte de servire.

Descoperă și cele mai bune rețete de cocktailuri pentru Crăciun.

Urmărește-ne pe Google News