Să scrii o scrisoare este un gest mic, dar cu multă însemnătate pentru cel care o primește. Arată efort și este un sentiment unic să primești o scrisoare. Mai mult, poți să îți faci singur un plic, pentru o notă și mai personală.
Dar cum faci un plic? De unde începi? Ei bine, mai jos este tot ce trebuie să știi despre realizarea plicurilor, astfel încât să poți începe să îți uimești prietenii și apropiații.
Mașinile de fabricat plicuri există din 1845, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să-ți faci propriile plicuri! Realizarea propriului plic adaugă o notă personală, pe care persoana căreia i-o trimiți o va aprecia cu siguranță.
Dacă trimiți prin poștă un card sau o scrisoare cu formă unică, este mai bine să îți faci propriul plic decât să cumperi unul, astfel încât să poți personaliza plicul la dimensiunea perfectă.
Cuprins:
Ce ai nevoie ca să faci un plic
Realizarea de plicuri este un proiect destul de simplu, dar vei avea nevoie de câteva obiecte de bază. Desigur, cel mai important lucru de care ai nevoie este hârtia. Orice tip de hârtie va funcționa, atât timp cât este suficient de mare pentru scrisoarea sau vederea ta și nu se rupe ușor.
Adezivi
Este de fapt posibil să faci un plic fără a fi nevoie să folosești adezivi. Dar dacă vrei să te asiguri că nu se va desface, este o idee bună să ai la îndemână niște lipici sau bandă scotch. Un lipici la tub este cel mai bun, deoarece este mai ușor de controlat și de utilizat decât lipiciul alb lichid.
O altă alternativă distractivă este de a folosi autocolante amuzante pentru a închide plicurile.
Rechizite
Dacă utilizezi un șablon pentru a face plicul, va trebui tai, așa că ai nevoie de o foarfecă bună și ascuțită pentru a face tăieturi curate. Foarfecele care nu taie te vor lăsa cu margini zdrențuite de hârtie, care nu sunt prea frumoase.
Asigură-te că ai o suprafață curată, netedă și plană pe care să lucrezi. Acest lucru îți va face treaba mai ușoară.
Cum să faci un plic
Ia-ți bucata de hârtie. Este ideal să folosești o bucată de hârtie A4, dar orice altă dimensiune dreptunghiulară va funcționa, atât timp cât scrisoarea sau cardul pliat vor încăpea în interior. Pentru acest tip de plic, vei avea nevoie și de lipici.
Ia cardul și aliniază-l la partea inferioară a feței mai scurte a hârtiei. Ar trebui să existe niște hârtie suplimentară pe partea stângă și dreaptă a cardului! Ia acele bucăți și pliază-le spre centru, acoperind marginile scrisorii.
Îndoaie partea cu scrisoare astfel încât să fie înăuntru. Apoi, poți lua lipiciul și îl poți întinde pe părțile care se ating atunci când îl pliezi – ai grijă să nu fie pe scrisoare! Ar trebui să rămână suficientă hârtie deasupra scrisorii pentru o clapetă.
Pentru clapetă, ia colțurile superioare ale ei și pliază-le în jos, astfel încât să semene cu acoperișul unei case. Lipește-le și pe acestea. Nu trebuie să pui prea mult lipici.
Îndoaie clapa peste corp. Poți lipi plicul închis sau poți folosi un autocolant pentru a-l ține închis! Poți adăuga, de asemenea, orice detaliu pentru a o personaliza și mai mult, făcându-l cât de simplu sau elegant dorești.
Lasă suficient spațiu pentru adrese, dacă intenționezi să trimiți prin poștă scrisoarea.
După ce ți-ai însușit arta confecționării plicurilor, încearcă să creezi și alte lucruri! Un proiect origami distractiv și funcțional este să faci o cutie pe care o poți folosi pentru a ține obiecte mici. De asemenea, poți crea forme drăguțe precum inimioare și steluțe pe care le poți folosi pentru a-ți înfrumuseța plicurile sau chiar să le închizi.
Sursa foto: 123rf.com