Cuprins:
Cum faci zăpadă artificială
Farmecul sărbătorilor de iarnă este cu adevărat dat de zăpadă. Iar atunci când afară nu ninge, mai ales copiii sunt cei care îi duc dorul. Cum ninsoarea nu stă în puterea noastră, ce putem face este să aducem un strop de magie și frumos creând decorațiuni de Crăciun cu zăpadă artificială în casele și curțile noastre. Iată cum o poți obține:
Bicarbonat de sodiu și cremă de ras
Amestecați 1 kilogram de bicarbonat de sodiu (sau atât cât aveți nevoie) și adăugați încet spuma de ras până când ajungeți la consistența perfectă de zăpadă. Lăsați copiii să frământe zăpada falsă cu mâinile până când totul este gata.
Bicarbonat de sodiu și apă
Turnați 1 cană de bicarbonat de sodiu într-un castron și adăugați apă câte o lingură. Folosiți o furculiță sau un tel pentru a amesteca cele două ingrediente, adăugând mai multă apă pe măsură ce combinați. Când este ușor și pudrat, este gata de jucat!
Bicarbonat de sodiu și balsam de păr
Pentru această rețetă, asigurați-vă că utilizați balsam alb, astfel încât să obțineți o zăpadă artificială care să arate exact ca cea adevărată. Începeți cu 1/2 cană de balsam și utilizați o furculiță pentru a amesteca aproximativ 3 căni de bicarbonat de sodiu. Această zăpadă se modelează foarte bine și este grozavă pentru a face oameni de zăpadă!
Amidon de porumb și loțiune de față
Amestecați părți egale de făină de porumb și loțiune pentru această rețetă de zăpadă sfărâmicioasă. Dacă vreți o zăpadă mai pudrată, adăugați puțin mai puțină loțiune decât făina de porumb.
Sfaturi
Pentru a da un plus de strălucire zăpezii false, încercați să adăugați sclipici sau chiar uleiuri esențiale. De asemenea, puteți pune zăpada falsă în congelator pentru a o face rece la atingere, la fel ca zăpada adevărată. Oferiți copiilor forme de biscuiți, ustensile de plastic și rechizite pentru decorarea unui om de zăpadă, pentru distracție maximă.
Cu ce poți înlocui zăpada artificială în decorațiunile de Crăciun
Dacă vrei ceva care să semene foarte bine cu zăpada pentru decorațiunile de Crăciun și nu ai timp sau chef să creezi propria zăpadă artificială, sarea mare de masă arată foarte bine, mai ales cu luminițele strălucind prin cristalele de sare.
Doar adăugați câteva accesorii de Crăciun sau puțin sclipici și asta e tot ce aveți de făcute. Simplu, nu-i așa?
De asemenea, dacă vreți un aspect pufos, puteți face minunate decorațiuni de Crăciun cu zăpadă artificială folosind banala vată de bumbac. Doar rupeți mici bucăți de bumbac sau motoliți-o cum aveți nevoie. Puteți face chiar oameni de zăpadă din ea. E floare la ureche.
Cu puțin imaginație poți obține zăpadă artificială în multe feluri, așa că încearcă și tu și alege varianta potrivită pentru tine și familia ta. În plus, cu zăpada artificială obținută, poți împopdobi chiar și bradul de Crăciun.
Când a apărut tradiția împodobirii bradului de Crăciun
Bradul a fost ales ca simbol pentru că, spre deosebire de alți copaci, rămâne verde și iarna; în plus, are o formă foarte frumoasă. Iar obiceiul ornării lui a apărut în urmă cu sute de ani, când oamenii nu aveau altă modalitate de a crea o atmosferă de sărbătoare decât prin agățarea de obiecte în pomul-simbol.
Cel mai vechi document în care se vorbește despre un brad împodobit a fost descoperit la Riga, în Lituania, și datează din anul 1510. În anul 1605 a fost înălțat primul brad de Crăciun într-o piață publică, la Strasbourg – era împodobit numai cu mere roșii! În Statele Unite ale Americii, împodobirea bradului într-un loc public a fost legalizată pentru prima dată în statul Alabama, în anul 1836.
În România, prima scriere despre un brad împodobit de Crăciun datează din timpul regelui Carol I, în anul 1866. La vremea aceea, în Ajun, prinții și prințesele invitate la palat împodobeau bradul după modelul german instaurat de noul rege.
Descoperă cele mai frumoase tradiții de Crăciun