Iată cum se prepară uşor şi rapid puff puff:
Ingrediente
- 2 căni de făină;
- 1/2 cană de zahăr (cantitatea se poate modifica după gust);
- 1 linguriță de drojdie uscată;
- Nucșoară;
- 1/2 linguriță de sare;
- 1 cană de apă caldă;
- Ulei vegetal pentru prăjit.
Mod de preparare
Într-un bol mic, dizolvați drojdia în aproximativ 1/4 cană de apă caldă. Lăsaţi-o să stea timp de 5-10 minute până când devine spumoasă.
Într-un castron mai mare, amestecați făina, zahărul, nucșoara și un vârf de cuțit de sare.
Turnați amestecul de drojdie peste ingredientele uscate. Adăugați treptat restul de apă călduță în timp ce amestecați. Continuați să amestecați până când obțineți un aluat neted și ușor elastic.
Acoperiți castronul cu un prosop de bucătărie curat și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, timp de aproximativ 1 oră. Ar trebui să se dubleze în dimensiune.
Într-o oală adâncă sau într-o tigaie, încălziți uleiul, apoi cu mâinile sau cu o lingură luaţi porții mici de aluat și puneţi-le cu grijă în uleiul încins. Încercaţi să daţi o formă rotundă aluatului înainte de a-l pune în uleiul încins.
Prăjiți bilele de aluat până când devin aurii pe toate părțile, întorcându-le din când în când pentru a asigura o gătire uniformă. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 2-4 minute pentru fiecare serie.
Scoateți bilele de puff puff prăjite din ulei şi așezați-le pe o suprafaţă acoperită cu prosoape de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei. Lăsați puff-puff-ul să se răcească puțin înainte de a fi servit.
Desertul puff puff este gata şi bucuraţi-vă de el! Poftă bună!
Sursa foto: shutterstock.com
Vezi şi reţetă de akara, un alt preparat culinar tradiţional din Nigeria!