Prioritizează diminețile
Dacă ești o persoană matinală, diminețile sunt cele mai potrivite momente pentru a începe taskuri importante sau pentru a face exerciții fizice. De aceea este important să prioritizezi această perioadă a zilei și să te bucuri de productivitate maximă. Alimentația este unul dintre elementele esențiale din rutina sănătoasă de dimineață, iar micul dejun poate fi considerat cel mai important. Asigură-te că mănânci suficiente proteine și fibre dimineața (ouă, fulgi de ovăz, tărâțe, brânzeturi) și fii mereu pregătit cu cafea boabe pentru a prepara cea mai gustoasă cafea. O masă corectă îți va da energia necesară pentru o mare parte a zilei și vei putea evita pofta de gustări între mese. Aceste aspecte sunt importante nu doar pentru cei pasionați de fitness, ci pentru toți cei care vor să urmeze un stil de viață sănătos.
Ordonează activitățile în funcție de importanță
Înainte de a stabili un program propriu-zis, trebuie să-ți prioritizezi activitățile și dorințele. Dacă este important pentru tine să te antrenezi în fiecare dimineață, ocupă-te de exercițiile fizice în prima parte a zilei, de pregătirea mesei și de cele necesare acestui proces. Mai apoi, poți continua cu începerea programului de muncă. Acesta trebuie respectat întocmai pentru a evita să lucrezi până târziu. Dacă îți dorești să fii cu adevărat organizat, în programul stabilit pentru fiecare zi, trebuie să incluzi și timpul rezervat relaxării. Poți include sesiuni de citit sau de învățat, dacă faci anumite cursuri pentru a face o schimbare în carieră. De asemenea, momentele de meditație sau yoga sunt potrivite pentru ultima parte a programului, înainte de odihnă. Asigură-te că știi mereu care sunt prioritățile tale și ce activități vrei să îndeplinești încă din primele momente ale zilei.
Ai încredere în proces
Nu te vei putea obișnui chiar de la început cu noul tău program, mai ales dacă este unul strict. Se spune că durează în jur de 66 de zile să te obișnuiești cu adevărat cu ceva și să-ți formezi un obicei. Acest proces diferă de la o persoană la alta și trebuie să ai cât mai multă răbdare cu tine. Poți folosi fișiere și tabele precum Excel sau să-ți faci un calendar fizic pe care să notezi programul pentru o lună sau două pentru început. Mai apoi poți face schimbări în rutină sau să adaugi lucruri de care devii interesat pe parcurs. De asemenea, felul în care evoluează pandemia de Covid-19 va influența și schimbările în obiceiurile și tabieturile din fiecare zi.
Ceea ce contează cu adevărat în stabilirea unei rutine sănătoase este importanța pe care o dai obiceiurilor care te influențează în fiecare zi. Pune accent pe sănătate, pe concentrarea asupra taskurilor și pe activitățile de relaxare, de asemenea.
Sursa foto: pexels.com