1 Este ora micului de­jun şi tân­jeşti după nişte ouă pră­ji­te cu bacon? Ale­ge, în schimb, ceva mai să­nă­tos şi la fel de consistent: fă o o­mle­tă cu o picătură de ulei de măsline sau de palmier, pă­trunjel proas­­­păt, o felie de şuncă proas­pătă şi o ro­şie;

2  Dacă ţi s-a făcut foa­me peste zi, dar nu ai timp să iei o masă „ca la carte”, ignoră pungile cu chipsuri de pe rafturile ma­gazinelor sau snackurile. Ronţăie, în schimb, nu­ci sau migdale – sunt foarte bune şi îţi taie pofta de a mesteca ceva crocant. Cu prima ocazie, mă­nâncă însă ceva sănătos şi consistent;

3 Îţi este poftă de o prăjitură? Cum­pă­-­ră-ţi mai bine o ciocolată neagră, cu cât mai multă cacao (mi­ni­mum 70 la sută). Pe lângă faptul că este foarte sănătoasă, aceasta are şi mult mai puţine calorii;

4  Mă­nâncă între mese un măr, o ba­na­nă, a­na­­nas crud, o pară, pe­pe­ne, o portocală, kiwi sau stru­guri. Poţi în­cerca şi o salată de crudităţi;

5  Dacă „îţi plouă în gură” după produ-sele de la fast-food, poţi apela la o soluţie sănătoa­să: mănâncă o shaorma care să conţină numai car­ne slabă de pui, salată de varză, murături şi câteva con­dimente.

 
 

Urmărește-ne pe Google News