“Sufăr de depresie de 3 ani. La început, am crezut că sunt stări emoţionale care trec de la sine. De circa 2 ani iau antidepresive, iar medicul psihiatru îmi tot repetă să am răbdare şi încredere în tratament, pentru că o să fie bine. Reflexoterapia mă poate ajuta în vreun fel?”
Mirela D., 38 de ani, Bucureşti
Schema de tratament reflexogen se aplică la urechi, la mâini şi în anumite zone de la picioare. Aceasta cuprinde, în principal, zone reflexogene de echilibrare a funcţiilor sistemului nervos central, ale glandei epifize şi ale glandelor suprarenale.
Serotonina (sintetizată de glanda epifiză) îşi va îndeplini mai bine funcţiile: antidepresivă, antibulimică, antifobică, antiobsesională, anticompulsivă, controlul agresivităţii, al apetitului, al emoţiilor, inducerea calmului, a somnului, percepţia durerii, memoria, atenţia, concentrarea şi învăţarea.
Dopamina (sintetizată de creier şi de glandele suprarenale) va asigura mai bine funcţiile: antidepresivă, de stabilizare comportamentală, de motivare şi recompensă, de memorie, atenţie şi concentrare.
Noradrenalina şi adrenalina (sintetizate de glandele suprarenale) au rol important antidepresiv.
Cititorii ziarului Libertatea beneficiază de consultaţii gratuite, pe bază de programare la numărul de telefon 021.320.00.23