Însă, pantofii, ghetele şi sosetele mai groase pot constitui sursa producerii transpiraţiei picioarelor şi a unui climat propice dezvoltării bacteriilor şi ciupercilor. Acestea, în sine, nu miros însă, „excrementele” lor emană mirosul neplăcut şi repulsiv, informează site-ul medicpentrutine.ro.
– Preocupaţi-vă zilnic de igiena proprie. Spălaţi-vă cât mai des pe picioare, cu apă caldă şi săpun, şi frecaţi-le bine, cu o bucată de material abraziv sau o piatră specială, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Nu treceţi cu vederea zona dintre degete: acolo pot „poposi” numeroase bacterii şi ciuperci.
– După fiecare baie sau duş ştergeţi foarte bine picioarele cu un prosop de bumbac. Dacă acestea nu sunt complet uscate mirosul neplăcut poate apărea, la scurt timp după ce v-aţi spălat. După ce v-aţi uscat picioarele complet aplicaţi o soluţie antiperspirantă (talc, bicarbonat de sodiu) sau un unguent antibacterian.
– Purtaţi şosete moi din bumbac şi schimbaţi-le cât mai des. Evitaţi purtarea şosetelor din material sintetic şi a încălţămintei din plastic sau alte materiale care favorizează transpiraţia.
– Ori de câte ori este posibil, încercaţi să nu purtaţi aceleaşi încălţări două zile la rând. Lăsaţi încalţămintea să se „usuce” timp de 1-2 zile înainte de a o purta din nou.
Intră pe site-ul medicpentrutine.ro ca să afli şi alte sfaturi pentru a scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor!

Urmărește-ne pe Google News