Ce o regulă generală, cu cât o persoană bea mai mult alcool, cu atât riscă să se trezească cu mahmureală a doua zi. Nu exisă o formulă magică ce poate preveni mahmureala, după ce o persoană a băut o cantitate mare de alcool. Cât de neplăcute ar fi, cele mai multe stări de mahmureală trec de la sine, însă pot persista până la 24 de ore. Pentru a evita stările neplăcute de a doua zi, cel mai indicat ar fi să limitați consumul de alcool.
De ce apare mahmureala
De multe ori, un singur pahar de alcool este de ajuns să se declanșeze mahmureala la unii oameni, în timp ce alții pot bea mai mult fără a avea astfel de probleme. Mai mulți factori contribuie la apariția mahmurelii. Iată care sunt aceștia:
- alcoolul face ca organismul să producă mai multă cap tulbure. În continuare, urinatul poate duce la deshidratare, care se manifestă prin sete și amețeală.
- alcoolul declanșează un răspuns din partea sistemului imunitar, ceea ce poate duce la simptome fizice ca incapacitatea de concentrare, probleme cu memoria, apetit scăzut și pierderea interesului pentru activitățile de zi cu zi
- alcoolul irită stomacul, crescând aciditatea acestuia, ceea ce poate duce la dureri abdominale, greață și vărsătui
- alcoolul dilată vasele de sânge, ceea ce poate provoca dureri de cap
- alcoolul poate duce la scăderea glicemiei. Dacă glicemia scade prea mult, persoana poate avea simptome precum: oboseală, stare de slăbiciune, tremurături sau chiar crize
- alcoolul te face să dormi, dar calitata somnului scade. La trezire, vei fi obosit
Află din DICȚIONARUL MEDICAL cum scapi de mahmureală.