Cuprins:
Cum scapi de musculițele de oțet
Găsește sursa
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți dai seama de unde vin muculițele de oțet. Dacă acestea stau în jurul unor alimente deschise, aruncă alimentele, eliberează zona și curăț-o cu dezinfectant. Poți folosi orice tip de detergent pentru a dezinfecta zona. În unele cazuri, îndepărtarea „casei” lor poate fi suficientă pentru a alunga musculițele de oțet.
Curăță zonele comune
După ce ai găsit sursa problemei, verifică scurgerea de la chiuveta din bucătărie. Dacă este înfundată sau are nevoie de o curățare bună, acum este momentul să te ocupi de ea. Musculițelor de oțet le place să trăiască și să se înmulțească în spații calde și umede.
Nu uita să vă verifici coșurile de gunoi pentru orice semn de activitate a muștelor de oțet. Se știe că musculițele de oțet își depun ouăle în coșurile de gunoi, înrăutățind infestarea.
Dacă acestea roiesc în jurul coșului de gunoi sau dacă vrei să previi o astfel de situație, scoate gunoiul și șterge și spală coșul cu un detergent puternic, cum ar fi înălbitorul. Asigură-te că gălețile de gunoi sunt complet uscate înainte de a le folosi din nou.
Folosește fructele stricate împotriva lor
Dacă încă mai observi muculițe de oțet care dau târcoale, poți instala o capcană folosind lucruri pe care este posibil să le ai deja în bucătărie. Asta include orice alimente putred, fruct prea copt sau aliment deschis care atrag muștele de oțet. Urmați acești pași:
În loc să arunci mâncarea stricată sau deschisă, pune-o într-un recipient de unică folosință.
Acoperă recipientul cu folie de plastic. Fă câteva găuri în folie, pune-o în locul unde se adună muștele de oțet și așteaptă.
Musculițele ar trebui să se adune în interiorul capcanei. Poți apoi să scapi de ele cum crezi de cuviință. Repetă acest proces până când toate muștele de oțet dispar. Poți încerca procesul și cu fructe stricate sau prea coapte, cum ar fi o banană.
Capcană cu alcool
Ai resturi de vin roșu pe care nu ai de gând să le termini? Folosește-l pentru a crea o capcană tippiscină pentru muștele de oțet. Iată cum:
Toarnă niște vin roșu și detergent de vase într-un recipient de unică folosință și amestecă.
Acoperă recipientul cu folie de plastic. Fă găuri mici în folia de plastic. Asigură-te că găurile sunt suficient de mari pentru ca muștele de oțet să poată intra.
Vinul ar trebui să atragă musculițele, iar combinația de vin și detergent de vase va îngreuna zborul insectelor prinse în capcană și le va îneca. Poți repeta acest proces până când nu mai vezi nicio muscă de fructe.
Amestecă oțet cu apă
Poți încerca, de asemenea, să atragi muștele de oțet făcând o capcană din oțet. Iată cum:
Umple un recipient de unică folosință cu apă.
Adaugă câteva linguri de oțet și zahăr în apă și amestecă.
Adaugă câteva picături de detergent de vase în soluție și amestecă.
După ce ai amestecat soluția, plasează recipientul acolo unde se adună musculițele. Acestea ar trebui să fie atrase de această soluție și se vor îneca odată ce ating apa. Continuă această metodă până când nu mai vezi nicio insectă.
Capcană cumpărată din magazin
Dacă capcanele făcute în casă nu funcționează pentru tine, mergi la un magazin de specialitate și cumpără o capcană pentru muște lipicioasă. Aceste capcane funcționează pe muștele comune și pe musculițele de oțet.
Așează capcana în zona cu probleme și arunc-o odată ce zona lipicioasă este plină. Poți înlocui capcana după cum este necesar.
Apelează la dezinsecție
Angajarea unui exterminator ar trebui să fie ultima ta soluție. Deși aceasta este de obicei eficientă, poate fi costisitoare. De asemenea, tu sau animalele de companie pot avea reacții adverse la substanțele chimice folosite pentru a scăpa de aceste musculițe enervante.
În cazul în care insectele revin după ce casa a fost tratată, compania poate trata din nou locuința pentru un tarif gratuit sau redus.
Poate o infestare cu musculițe de oțet să-mi afecteze sănătatea?
Dacă este lăsată netratată, o infestare cu astfel de insecte poate prezenta potențiale riscuri pentru sănătate. Se știe că muștele de oțet zboară și captează bacterii pe care le depun apoi pe alimentele proaspete.
Ele sunt atrase în special de gunoi și fecale care pot conține bacterii precum E. coli. Ele transportă apoi bacteriile cu ele.
În plus, după împerechere, muștele de oțet femele injectează loturi de ouă în fructele proaspete. Acest lucru contaminează fructele.
Pentru a preveni infestările viitoare, asigură-te că păstrezi zonele de depozitare a alimentelor curate și uscate. Nu lăsa afară alimente proaspete după ce au fost deschise sau după ce ai luat o mușcătură din ele.
Asigură-te că duci gunoiul în mod regulat și curăță orice deversare în interiorul sau pe coșurile de gunoi.
Odată ce ai o infestare cu muște de oțet, poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni pentru a scăpa de această pacoste. Luând măsuri proactive în ceea ce privește curățenia și eliminarea gunoiului, te poate scuti de timp și bătaie de cap.
Cum scapi de mirosurile neplăcute din baie
Sursa foto: 123rf.com