Odată cu instalarea căldurii își fac simțită prezența și muștele. Dacă nu ești de acord cu soluțiile chimice pentru eliminarea lor, poți apela la următoarele remedii.
Cuprins:
Mujdei de usturoi, soluție împotriva muștelor
Poți folosi usturoiul pe post de repelent pentru muște. Pulverizează ulei de usturoi în zonele unde sunt multe muște sau așază strategic pe masă recipiente cu mudjei de usturoi.
Lămâie cu cuișoare
Acesta este un remediu puțin cunoscut, dar eficient. Taie o lămâie în jumătate și înțeapă în fiecare bucată cât mai multe cuișoare. Pune apoi bucățile de lămâie cu cuișoare pe masa din grădină sau în locurile unde nu vrei să te deranjeze muștele. Mirosul degajat ține la distanță muștele.
Esențe și plante aromatice
Plante precum lavanda, menta, citronela, busuiocul, rozmarinul, lămâia sau eucaliptul, dar și uleiurile aromatice din aceste plante sunt utile pentru a te proteja de muște. Plantarea oricăreia dintre acestea aproape de casă sau în ghivece pe pervazuri sau așezarea odorizantelor naturale cu uleiurile esențiale din aceste plante în jurul camerei va ajuta la reducerea prezenței muștelor.
Oțet de mere
Utilizarea oțetului de mere este un alt remediu popular, deși mirosul pe care îl degajă nu este prea plăcut pentru noi, oamenii, dar pentru muște, da. Le atrage pur și simplu. Pentru a face cu ușurință o capcană cu acest ingredient, pune trei sau patru degete de oțet de mere într-un recipient pe care să-l așezi mai apoi în apropierea zonei unde vrei să dispară muștele.
Oțet, detergent și scorțișoară
O altă alternativă împotriva muștelor este și soluția preparată din oțet, detergent și scorțișoară. Amestecă într-un recipient cu pulverizator o jumătate de litru de oțet, zece picături de detergent lichid, un baton de scorțișoară sau o lingură de pudră de scorțișoară și 500 ml apă.
Pulverizează apoi această soluție pe colțurile sau pereții casei în zona în care îți petreci majoritatea timpului sau acolo unde vrei să nu mai fie muște. Repetă de câte ori reapar muștele în preajmă.