Dacă în trecut, în Grecia sau Roma Antică tatuajele erau considerate barbare și erau folosite doar pentru a marca sclavii și criminalii, astăzi arta taturării este extrem de populară, ba chiar este comparată adesea cu acupunctura, deoarece tehnica poate induce o stare de relaxare. Află cum se fac tatuajele și ce lucruri interesante trebuie să știi despre aceste desene permanente.
Cuprins:
Cum se fac tatuajele
Primul aspect de luat în calcul este locul în care vrei să-ți faci tatuajul, într-un salon specializat, cu instrumente sterile și personal calificat. În funcție de asta, următorii pași sunt:
- Verificarea portofoliului artistului tatuator;
- Alegerea modelului, dar și zona de pe corp pe care urmează să-ți faci tatuajul.
Tatuajele se fac într-un mediu curat și mai ales cu instrumente sterilizate.
Cum se întrețin tatuajele
Întreținerea unui tatuaj se face pe parcursul vindecării acestuia. Tatuajul trebuie spălat cu apă rece și săpun de două ori pe zi, dimineața și seara. La un interval de trei-patru ore, pe zona tatuată se aplică un strat fin de unguent, timp de zece zile.
Cele mai dureroase zone de pe corp pentru un tatuaj
- Coastele;
- Gâtul;
- Încheietura mâinii.
Curiozități despre tatuaje
- Pentru realizarea unui tatuaj, pielea este înțepată între 50 și 3.000 de ori pe minut de către aparatul special de tatuat.
- În Statele Unite ale Americii mai multe femei poartă tatuaje pe piele, spre deosebire de bărbați. 23% dintre femei au cel puțin un tatuaj, în timp ce doar 19% dintre bărbații au tatuaj.
- Pielea nu își menține același pigment în toate zonele corpului. Spre exemplu, tatuajele pe genunchi sau coate se estompează mult mai repede.
- Samuel OReilly este cel care a inventat aparatul de tatuaj, în jurul secolului al XIX-lea.
- În anul 2005, Kimberley Smith a primit 10.000 de dolari pentru a-și tatua pe frunte GoldenPalace.com. El a acceptat banii și i-a investit în educația fiicei sale.
- Americanii cheltuie anual aproximativ 1,65 de miliarde de dolari pe tautaje.
- Cel mai tatuat om din lume este Gregory Paul McLaren. El are 100% din corp tatuat.
- În anul 1853 a fost cunoscut primul caz de sifilis transmis printr-un tatuaj. Artistul tatuator a scuipat în cerneala prea uscată înainte de a bate tatuajul.
- Cele mai populare zone în care oamenii își fac tatuaje sunt: picioarele, glezna, încheietura, brațul, gâtul și spatele. Iar printre cele mai căutate modele de tatuaje sunt cele cu flori, fluturi, inimi și îngeri.
- Chirurgia cu laser este cea mai eficientă metodă de îndepărtare a tatuajelor.
- Un hairstylist celebru, Becks Lee, a aflat că tatuajul pe care acesta îl purta în limba chineză și despre care credea că înseamnă “Dragoste, onoare și supunere”, de fapt”, înseamna: “La sfârșitul zilei, acesta rămâne tot un băiat urât”.
- Tatuajele cu ancoră pe care le au majoritatea marinarilor indică, de obicei, faptul că aceștia au traversat Atlanticul.
Sursă foto: Shutterstock.com