Secretul celui mai bun drob de miel stă și în cum alegi carnea pentru preparatul tradițional de Paște. Astfel, pentru o rețetă de drob reușită, se folosesc organele de la miel. Atenție la textura organelor și culoarea lor.
Mai exact, textura trebuie să fie fermă, ușor alunecoasă, lucioasă și fibroasă, iar culoarea trebuie să fie un roșu sănătos.
Vezi aici cum alegi organele de miel pentru rețeta de drob
Ingrediente pentru drob de miel cu ouă fierte
- 500 g organe de miel
- un prapure de miel
- 3 linguri ulei
- 4 ouă fierte tari
- 3 ouă crude
- o ceapă
- un căţel usturoi
- o legătură ceapă verde
- sare
- piper
Pentru uns:
- 3 linguri ulei sau 20 g unt
Cum prepari drobul de miel cu ouă fierte
Vezi întâi cât timp se fierb ouăle, pentru ca ele să iasă perfecte pentru rețeta ta.
Se spală, se curăță și se toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Se pun la călit în tigaia încinsă cu ulei timp de 3 minute.
Se spală organele de miel, se șterg de apă și se pun și ele la călit alături de ceapă și usturoi. Se lasă 10 minute, apoi se trag de pe foc și se lasă la răcit.
Se toacă organele cât mai mărunt la mașina de tocat, blender sau la cuțit. Se amestecă apoi cu ouăle crude, sare şi piper.
Se unge o tavă de chec sau de cozonac cu unt sau cu ulei, se îmbracă apoi cu prapurele de miel curățat, spălat și bine uscat.
Se pune în formă peste prapure jumătate din compoziția cu organe, se aşază ouăle fierte în linie, pe mijloc, se acoperă cu restul de compoziție și se nivelează cu o spatulă. Se înfășoară în prapure și se coace 40 de minute sau până s-a copt și s-a rumenit frumos la suprafață.
Nu știi ce să faci cu ouăle rămase de la Paște? Încearcă din rețetele de aici