Cuprins:
Cum se face popcornul
Există multe soiuri de porumb: porumbul dulce – porumbul pe care îl mâncăm pe știulete și porumb de câmp – porumbul care este folosit pentru a hrăni animalele.
Există mai multe varietăți de popcorn, inclusiv popcorn de orez, popcorn perlat, roșu, negru, curcubeu, galben, alb și albastru. Acestea sunt cunoscute sub numele de soiuri de popcorn de specialitate gourmet.
Unele companii mari de popcorn angajează oameni de știință care creează în mod constant noi soiuri și hibrizi pentru a îmbunătăți „pocnetul” popcornului.
Cultivarea porumbului pentru popcorn
Noile varietăți de popcorn sunt cultivate ținând cont de anumiți factori, cum ar fi: bolile, ușurința cu care sunt cultivate, cât de robuste sunt tulpinile, daunele provocate de vreme, rezistența la insecte etc.
Toți hibrizii sunt diferiți, așa că anumiți hibrizi sunt folosiți în scopuri specifice. Există un hibrid specific pentru popcornul pentru microunde, popcornul pentru cinematograf, porumbul caramelizat etc.
Odată ce soiul de porumb este selectat, acesta este plantat în rânduri care se intersectează în unghiuri de 90 de grade, într-un sol bogat.
Acest lucru permite recoltarea cu ajutorul unei mașini. Porumbul pentru popcorn este uscat timp de opt până la douăsprezece luni și este dus la fabrică pentru prelucrare ulterioară.
Știința din spatele popcornului
Fiecare bob este alcătuit dintr-un embrion de plantă, un endosperm bogat în amidon care hrănește embrionul și un exterior dur numit tărâțe sau coajă.
Iar în interiorul fiecărui miez se află o mică picătură de apă – cheia pentru “poc”.
Pe măsură ce se aplică căldură pe miezul uscat, picătura de apă se transformă în abur, iar presiunea începe să crească. În momentul în care boaba nu mai poate susține presiunea aburului, miezul explodează. Amidonul din interiorul miezului se transformă în chestia albă, pufoasă și crocantă pe care o numim popcorn.
Există două metode principale de a sparge popcornul – metoda uscată și metoda umedă. Metoda uscată folosește căldură uscată pentru a sparge miezul, cum ar fi un foc sau un aparat de suflat cu aer comprimat.
Metoda umedă folosește uleiul pentru a ajuta la distribuirea căldurii și are ca rezultat o spargere mai uniformă. Aceasta este metoda cea mai populară.
Popcornul de la cuptorul cu microunde, popcornul de la cinematograf și cele mai multe alte aparate comerciale de făcut popcorn folosesc această metodă.
Boabele cu o cantitate potrivită de apă vor fi pufoase și ușoare. Boabele care au prea multă apă în interior vor fi dense și gumoase. Cel mai probabil, boabele neexplodate s-au uscat.
Sunt mai multe tipuri de porumb
Există mai multe clasificări comerciale ale porumbului. Porumbul de câmp (numit și porumb pentru vaci) este folosit pentru hrana animalelor. Porumbul pentru făină are în principal un centru bogat în amidon cu o coajă moale care îi permite să fie ușor de măcinat în făină.
Porumbul dulce este cel pe care îl mâncăm la masă. Porumbul de cremene este numit de obicei porumb indian; boabele sale colorate îl fac foarte atractiv și este folosit pentru decorare, deoarece este dur și fără gust.
Porumbul în păstăi este, de asemenea, folosit doar pentru decorare, deoarece fiecare dintre boabe are propria coajă separată.
Popcornul, de asemenea o colecție de varietăți. Există mai multe clasificări comerciale ale porumbului.
Popcornul de orez este un soi cu boabe ascuțite la ambele capete, iar popcornul perlat produce boabe rotunde și compacte. Micile urechi roșii, care au forma unor căpșuni, produc boabe roșii și se numesc popcorn cu căpșuni.
Activitatea de dezvoltare de noi hibrizi și de cultivare a hibrizilor cunoscuți și productivi este esențială pentru crearea floricelelor de porumb.
Un hibrid se obține prin fertilizarea unui tip de plantă de popcorn cu polenul unui alt tip. Rezultatul este o sămânță care are caracteristici ale ambelor plante.
Cultivatorii mai mic se bazează pe hibrizi care sunt cei mai potriviți pentru locația, clima și tipul de produs.
Atunci când hibridul este bine adaptat la geografie, acesta produce un randament mai mare.
Hibrizii sunt, de asemenea, aleși pe baza rezistenței la boli și la daunele provocate de insecte, a rezistenței tulpinilor, a ușurinței cu care cresc și a ușurinței cu care pot fi scoase din pământ.
Tipurile de boabe sunt importante, așa că hibrizii sunt aleși special pentru a produce porumb caramelizat.
Cum se fac pufuleții. Care este procesul prin care trec ingredientele
Sursa foto:123rf.com