Cuprins:
De atunci și până în prezent, Revolut a strâns peste 30 de milioane de utilizatori la nivel global, având o medie de aproximativ un milion de clienți noi în fiecare lună. Suntem siguri că măcar un prieten de-ai tăi deține un card Revolut dacă nu cumva chiar și tu ești un client al acestei platforme și cu siguranță îl folosești și te bucuri de beneficiile pe care acesta le oferă.
Revolut a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din industria financiară și a adus o schimbare semnificativă în acest domeniu, oferind o alternativă modernă și accesibilă la băncile tradiționale. Cu o gamă largă de funcționalități, Revolut este în momentul de față o opțiune atractivă pentru cei care doresc să-și gestioneze finanțele într-un mod cât mai eficient și cât mai convenabil. Cu toate acestea, utilizatorii acestei aplicații trebuie să cunoască potențialele riscuri și limitări asociate acestei platforme și să ia cele mai bune și mai informate decizii în ceea ce privește utilizarea acesteia. În cele ce urmează îți vom spune ce este, de fapt, Revolut, cum funcționează, cum poți să-ți faci un card Revolut gratuit și la ce poți să-l folosești.
Ce este Revolut și cum funcționează?
Revolut este un serviciu financiar digital, care îți oferă posibilitatea să-ți gestionezi finanțele într-un mod mai simplu și mai eficient decât până acum. A fost fondat în 2015 de doi antreprenori britanici, Nikolay Storonsky (de origine ruso-ucraineană) și Vlad Yatsenko (de origine ucraineană). Aceștia și-au propus să creeze o alternativă online mai simplă, mai rapidă și mai ieftină la serviciile și produsele bancare clasice, relatează site-ul Sortter. Aceasta se pliază pe nevoile persoanelor cu un stil de viață modern, dar și celor care doresc un plus de flexibilitate.
Clienții pot face direct de pe telefonul mobil tranzacții rapide și ieftine în 29 de valute, să cheltuie bani la nivel global în peste 150 de valute fără taxe ascunse ori cursuri nefavorabile, să economisească bani în seifuri digitale cu dobândă zilnică, să investească în acțiuni, în criptomonede și în materii prime cu comisioane reduse sau chiar zero. De asemenea, clienții pot beneficia de oferte exclusive și cashback de la partenerii Revolut și pot controla securitatea cardului din aplicație.
Cei care aleg să își cheltuie banii în țară sau în străinătate o pot face foarte ușor cu ajutorul Revolut, care îți oferă acces la o serie de operațiuni pe care le poți face din aplicația mobilă disponibilă pe dispozitivele care rulează iOS și Android. Așa cum spuneam anterior, la contul Revolut se poate atașa un card fizic sau unul virtual (sau ambele), care îți vor fi utile în anumite situații. Ca să te bucuri de toate aceste avantaje vei avea nevoie de un cont Revolut și de un card fizic sau virtual pe care să îl folosești la cumpărături sau la alte tranzacții bancare.
Cum îți deschizi un cont Revolut
Utilizatorii Revolut își pot crea un cont gratuit în doar câteva minute, iar apoi pot încărca bani pe noul lor cont Revolut dintr-un cont bancar pe care îl au la o altă bancă. Odată ce există fonduri disponibile, utilizatorii pot solicita un card fizic sau pot folosi serviciile direct din aplicație.
Ca să îți faci un card Revolut va trebui mai întâi să îți deschizi un cont pe platforma financiară digitală, care este gratuit și care îți va permite să accesezi toate serviciile oferite de Revolut și să îți gestionezi banii online, aflăm de pe site-ul oficial Revolut. Deschiderea unui cont Revolut este foarte ușoară și rapidă și tot ceea ce ai nevoie este un smartphone și o conexiune stabilă la internet. În cele ce urmează îți spunem, pas cu pas, ce trebuie să faci pentru a putea să-ți faci card Revolut.
Pentru început trebuie să descarci aplicația Revolut din magazinul de aplicații, Google Play sau App Store și să o instalezi pe telefonul tău mobil. Apoi deschide aplicația și introdu numărul tău de telefon. La următorul pas va trebui să creezi o parolă pentru aplicație – de preferat să fie diferit de cel al smartphone-ului – și eventual să activezi autentificarea biometrică sau facială (în funcție de telefonul mobil) ca o măsură de securitate suplimentară. În câteva secunde vei primi un SMS cu un cod PIN pe care va trebui să îl introduci în aplicația Revolut pentru a fi verificat numărul tău de telefon.
După aceea va trebui să completezi datele tale personale care îți sunt solicitate, cum ar fi nume, prenume, data nașterii, adresă de e-mail, etc. și confirmă-le cu documentul de identitate. Pentru a-ți confirma identitatea ți se va cere să faci o poză cu cartea de identitate și una cu fața ta. Pentru ca fotografiile să fie făcute corect trebuie să urmezi instrucțiunile din aplicație. Apoi, tot ceea ce va mai trebui să faci este să alegi unul dintre cele cinci planuri disponibile – Standard (gratuit), Plus, Premiu, Metal şi Ultra – în funcție de preferințe și să îl confirmi cu cardul tău bancar sau cu o plată prin transfer bancar.
Cum îți comanzi card fizic Revolut
Odată ce ți-ai deschis cont Revolut poți opta să-ți creezi un card virtual pe care să-l folosești doar pentru plăţi și tranzacții online. Însă, trebuie să știi că poți să îți comanzi și un card fizic pe care să îl folosești la cumpărături sau la retrageri de la bancomat. Principala condiție pentru a putea să-ți faci un card fizic este aceea că va fi nevoie de o alimentare inițială a contului tău Revolut cu cel puțin 50 de lei, bani pe care îi vei putea folosi imediat după emiterea numărului de card și după verificarea identității.
Iată ce pași trebuie să parcurgi pentru a comanda un card fizic:
- Accesează secțiunea „Carduri”, atingând pictograma cardului din dreapta-sus.
- Atinge butonul „Adăugați nou”.
- Alege 💳 „Card fizic” și tipul cardului.
- Crează un cod PIN.
- Furnizează adresa de domiciliu și trimite comanda.
Costurile cardului și/sau de livrare vor fi afișate înainte de finalizarea comenzii. 👉 Asigură-te că adresa de livrare este cea corectă.
Cât costă să comanzi un card fizic Revolut?
Pentru început este recomandat să comanzi un card Standard, iar pe parcurs, dacă planul tău financiar o va cere, poți opta pentru un card Premium sau chiar unul Metal.
Cardul fizic Standard se poate comanda direct din aplicaţie și vine cu costuri lunare zero. Planul Revolut Plus percepe o taxă lunară de 14,99 lei, Premium – 29,99 lei/ lună, Metal – 54,99 lei/ lună, Ultra – 220 lei/lună. Potrivit Revolut, timpul de livrare diferă în funcţie de tipul de card pentru care ai optat, însă în mod normal „plasticul” îți va fi livrat într-un interval cuprins între 3 şi 7 zile. Taxa de livrare pornește de la 29,99 de lei, în funcție de tipul de card. Este important de știut că acest card este „contactless”, însă funcţionează şi cu chip şi cu strip. Pentru un cont Revolut poţi avea active până la trei carduri fizice şi cinci carduri virtuale. Fiecare card extra va costa în plus. Pentru planul Standard, cardul fizic este gratuit și se achită taxa de livrare, iar de la cel de-al doilea card emis se achită 25 de lei (la care se adaugă taxa de livrare). Pentru planurile cu plată, primele două carduri sunt gratuite, pot fi personalizate (gratuit) și livrarea acestora nu costă. Se aplică taxe de livrare după depășirea numărului de carduri gratuite incluse în planul ales
Dacă vei avea nevoie doar pentru transferuri bancare şi pentru schimb valutar, atunci îți recomandăm să folosești un card Revolut virtual. Tot ceea ce ai de făcut este să îţi alimentezi contul cu bani dintr-un cont pe care îl deții la o altă bancă, iar apoi să faci transferuri bancare. În același timp, este important de știut faptul că Revolut nu acceptă alimentarea prin cash sau prin cec. De aceea, ca să-ți alimentezi contul Revolut cu bani există opţiunile transfer bancar, „topping up”, Apple Pay și Google Pay. Nu se aplică taxe pentru emiterea de carduri virtuale indiferent de tipul de plan ales.
La ce poți folosi cardul Revolut
Un card Revolut oferă o gamă largă de funcționalități și de utilizări. Iată câteva dintre cele mai comune:
- Cheltuieli în străinătate – datorită cursurilor de schimb valutar competitive și absenței comisioanelor ascunse, Revolut este alegerea ideală pentru călătorii sau pentru cei care fac achiziții online în diferite valute.
- Transferuri internaționale – Revolut permite transferuri rapide și sigure între conturile Revolut sau către alte conturi bancare din țară sau din străinătate.
- Investiții – utilizatorii pot investi direct din aplicație în acțiuni, în ETF-uri (n.n. – Exchange Traded Fund, Fonduri tranzacționate la bursă) și criptomonede.
- Plăți mobile – cardul Revolut fizic poate fi folosit pentru plăți contactless, în timp ce cardul virtual permite efectuarea plăților cu telefonul mobil, ceea ce face achizițiile mai rapide și mai comode.
- Conturi valutare multiple – poți avea conturi Revolut în diferite valute, ceea ce facilitează gestionarea plăților și tranzacțiilor internaționale.
Avantaje și dezavantaje ale cardului Revolut
Platforma financiară Revolut aduce cu sine o serie de beneficii, dar și câteva dezavantaje importante, după cum urmează:
Avantaje card Revolut
- Datorită cursurilor de schimb favorabile și comisioanelor reduse și chiar zero, utilizatorii pot face economii, informează site-ul Hubativo.com.
- Revolut oferă o gamă largă de servicii financiare prin intermediul aplicației, de la cheltuieli, la investiții și asigurări.
- Operațiunile de deschidere a unui cont Revolut și de comandare a unui card Revolut sunt ușoare și rapide.
- Se pot efectua retrageri la bancomatele din străinătate fără costuri suplimentare.
- Prin intermediul aplicației poți bloca cardul imediat, în caz de pierdere sau de furt, dar îl și poți debloca.
Dezavantaje card Revolut
- Revolut nu este o instituție bancară tradițională, motiv pentru care nu oferă toate serviciile pe care le oferă o bănci obișnuită, cum ar fi credite sau economii cu dobândă.
- Din cauză că Revolut este bazat pe tehnologie prezintă riscul de a fi vulnerabil la fraude sau la atacuri cibernetice.
- Utilizatorii Revolut se pot lovi de limite de tranzacționare zilnice sau săptămânale, ceea ce poate fi un impediment în anumite situații.
- Adăugarea de bani în contul Revolut prin transfer bancar poate dura până la 3 zile, în funcție de contul bancar din care se face alimentarea, dar pentru băncile incluse în Transfond, top-up-ul este de cele mai multe ori în cel mult 10 secunde. Clienții au, însă, la dispoziție și alte modalități de alimentare a contului (prin cardul bancar, prin Apple Pay sau Google Pay), iar transferurile nu sunt comisionate în niciuna dintre aceste variante.
- În cazul transferurilor internaționale, banii pot ajunge în 2-3 zile lucrătoare. Totuşi, în aceste cazuri, banii pot ajunge instant dacă se transferă către un alt utilizator Revolut sau prin transferuri internaționale SEPA. Pentru alte situații, aplicația afișează timpul estimat de transfer în momentul efectuării transferului, care poate fi și de 2-3 zile.
Foto: Shutterstock
Citește și: Când ai nevoie de un card gen Revolut și cum te poți frige cu el
Iota54 • 15.06.2024, 11:16
Articol foarte bine facut si, evident, deosebit de util pentru cei interesati! FELICITARI!!
LauraB123 • 30.09.2023, 11:38
Îl am dar nu îl folosesc foarte des. Totuși, a fost foarte folositor în câteva situații, la transferuri în alte monede, pe care altfel ar fi fost mult mai complicat sa le fac