Zona perioculară este o zona extrem de sensibilă. Tegumentul este foarte fin şi fragil. Musculatura din zonă este foarte frecvent folosită, mai ales în mod involuntar, în scop protectiv pentru globii oculari.

Ideal ar fi să ne gândim din timp la ceea ce putem face pentru a preveni apariţia timpurie a acestor riduri. Există însă situaţii în care toate eforturile noastre în a aplica tehnicile de prevenire dau rezultate modeste, datorită predispoziţiei genetice.

Avem, totuşi, la îndemână câteva metode de îngrijire prin care, dacă sunt aplicate corect, putem păstra zona din jurul ochilor lipsită de riduri pentru mai mult timp.

Pe primul loc se situează ferirea ochilor de expunerea la lumina puternică. Inconştient, în lumina puternică, musculatura oculară se va contracta pentru a micşora cât mai mult fanta palpebrală.

Prin urmarea, orice expunere la lumina puternică, că este vorba de raze solare sau de lumini puternice din diverse surse (show-uri, reclame luminoase, faruri, etc), şi, mai ales, în alternanţa rapidă cu întunericul, va contracta puternic musculatura responsabilă de apariţia acestor riduri. Şi curenţii de aer au exact acelaşi efect!

Ochelarii protectivi, fie că sunt de soare sau de vânt, trebuie să ne fie la îndemână ori de câte ori este posibil să existe o astfel de expunere.

Totodată, trebuie aplicată în fiecare seară masca perioculară cosmetică specială. Aveți la dispoziție mai multe variante. Le găsiţi în comerţ, în magazinele de specialitate sau pe internet. În plus, puteţi utiliza loţiuni hidratante care nu afectează ochii, pe care să le aplicaţi pe nişte dischete de uz cosmetic şi să le aşezaţi periocular. O astfel de masca se păstrează aprox 30 minute. Trebuie aplicată cel puţin o dată pe săptămână.

Procuraţi-va din comerţ un aparat de uz casnic care face mezoterapie fără ace! Costurile unui aparat de bună calitate se ridică la aproximativ 300 de euro. Îl puteţi utiliza de 3 -4 ori pe săptămână, atunci când aplicaţi pe faţă sau în jurul ochilor loţiunile hidratante pe care le folosiţi în mod normal.

Acest aparat va schimbă polaritatea de la nivelul tegumentului, astfel că factorii activi din loţiunile şi cremele pe care le aplicaţi pe faţă vor pătrunde în profunzime, rezultatele fiind mult mai bune.

Dizolvaţi în puţin ser fiziologic cantitatea de cremă pe care, în mod normal, aţi fi aplicat-o pe faţă sau în jurul ochilor, şi utilizaţi-o astfel diluată, folosind acest aparat.

În momentul în care observaţi că ridurile din jurul ochilor devin vizibile, este indicat să nu mai aşteptaţi prea mult şi să va adresaţi unei clinici de specialitate pentru tratamentul acestora cu toxina botulinica. În acest fel, ridurile fiind în faza incipientă şi foarte fine, vor dispărea complet pentru un interval de aprox 6 luni, iar doză de toxina botulinica va fi mică. Costul este de aproximativ 150 de euro.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Citeşte şi:

Urmărește-ne pe Google News