Până aici, toate bune. Numai că mă gândesc mai mereu la principiile unei diete sănătoase, la timpul – de altfel limitat – care poate fi dedicat gătitului, la ingredientele disponibile în piaţă sau în supermarket, nu mai vorbesc de restaurantele în care poţi mânca bine fără să îţi ruinezi regimul alimentar. În încercarea de a împăca natura mea gurmandă cu meseria de instructor de Pilates, am descoperit condimentele.
Ce sunt condimentele?
Sunt seminţe, fructe, rădăcini, tulpini sau scoarţă uscată, folosite în cantităţi mici ca aditivi alimentari, cu scopul de a aromatiza sau, uneori, chiar a conserva alimentele.
Multe dintre ele sunt folosite şi în scopuri medicinale sau în diverse tipuri de ritualuri religioase, în cosmetică sau în industria parfumurilor. În bucătărie, condimentele sunt diferite de ierburile aromatice, care sunt părţi ale plantelor verzi folosite pentru aromă. Ierburile (oregano, busuioc) sunt de cele mai multe ori folosite proaspete, în timp ce condimentele sunt uscate şi mărunţite, uneori în diverse amestecuri gata preparate.
Citește tot materialul aici