Dacă la început te machiai cu stângăcie și teamă, de ceva vreme ai devenit mai experimentată și ai încercat lucruri noi. Ai căpătat și încredere în tine și chiar o rutină. Dar, niciodată nu putem spune că știm tot și că deținem formula ideală.
Cuprins:
Cum te machiezi. 10 trucuri utile
Mărește efectul anticearcănului, aplicându-l sub formă de triunghi. Mai toată lumea știe că anticearcănul se aplică sub formă de semilună sub ochi. Chiar dacă această modalitate nu este greșită, e bine să știi că nu este și cea mai eficientă. Pentru a masca mai bine cearcănele aplică produsul pe care îl folosești desenând un triunghi sub ochi care coboară până unde se termină nasul. Apoi tapotează anticearcănul (nu îl întinde) și vei vedea ce bine acoperă pielea și deci, cearcănele.
Cum se aplică fondul de ten
Aplică fondul de ten lichid cu o pensulă. Cele care se machiază știu deja că un fond de ten bine aplicat va acoperi pielea fără să o încarce. În clipa în care aplici fondul de ten cu degetele deschizi calea atragerii de impurități pe piele și riști și să îl aplici greșit. Pentru a etala fondul de ten lichid cât mai bine, fără a încărca prea tare pielea, folosește o pensulă sau un burete special de machiaj, pe care îl vei spăla cu grijă apoi. Chiar dacă îți va lua mai mult timp toată operația, vei vedea diferența.
Cum te rujezi
Pudrează ușor rujul de pe buze dacă vrei să reziste mai mult. Nu îți place să îți reînnoiești continuu rujul de pe buze, dar nici să nu arate impecabil. Există o soluție. După ce te-ai dat cu ruj, aplică o boare de pudră cu ajutorul unei pensule de buze, peste el. Nu exagera, însă, fiindcă vei denatura culoarea rujului. Vei vedea că va rezista mai mult pe buze.
După ce te-ai dat cu ruj, trece degetul mare prin gură, de la interior la exterior pentru a înlătura surplusul care poate ajunge pe dinți.
Cum te dai cu rimel
Dă-te cu rimel punând o oglindă sub față. În timp ce te dai cu rimel ține o oglindă de buzunar la nivelul bărbiei. Având priveliștea de jos, vei reduce șansele de a-ți încărca prea mult genele cu rimel.
Nu arunca peria de la rimel după ce s–a golit conținutul acestuia. Scoate peria și spal-o bine. O poți utliliza curată pentru aranjarea sprâncenelor sau pentru a înlătura surplusul de tuș de gene.
Folosește puțin scotch când te dai cu eye-liner. Dacă vrei o privire de căprioară fără să fie nevoie să ai talent la desen, ia o bucată de bandă adezivă tip scotch și lipește-o în colțul ochiului pentru a te ajuta să trasezi linia de tuș. Repetă operațiunea și cu celălalt ochi.
Arde creionul de contur pentru a–l face mai onctuos. Ți-ai luat un creion de contur tip khôl, dar e mai slab decât doreai? Nu te panica! Arde puțin vârful creionului, lasă-l să se răcească și apoi îl poți folosi, și va fi mai gras.
Cum te fardezi
Investește într–o bază de fard de pleoape. Dacă vrei ca fardul de pleoape să îți reziste până seara pe ochi, ia-ți o pudră bază pentru pleoape. Înainte de a aplica fardul întinde pe pleoape pudra. O mai poți folosi și pentru fardul de obraz, și pentru buze. Înainte a aplica pudra pe buze, dă-le cu un baton protector hidratant.
Repară un fard spart cu puțin alcool de 90 de grade. Dacă fardul tău de obraz, de buze sau pudra compactă s-au spart (le-ai scăpat sau le-ai agitat prea tare) și s-au fărâmițat, nu le arunca. Iată cum le poți remedia. Ia fardul cu pricina, puțin alcool de 90 de grade și un bețișor cu bumbac. Sparge toate părțile fardului care au rămas întregi, pentru a avea în final o pudră fină. Amestecă apoi cu două picătrui de alcool și amestecă cu bețișorul tot conținutul. Apoi pune-l în ambalajul original și lasă-l peste noapte să se usuce bine. Dimineața va fi ca nou.
Cum te machiezi în funcție de culoarea ochilor
Machiaj pentru ochi căprui
- Nu te limita la banalul maro, experimentează diverse nuanțe și găsește cele mai reușite combinații care să îți pună în valoare privirea.
- Folosește culorile bronz, auriu și maro – cafea cu lapte dacă vrei să intensifici culoarea irisului.
- Dacă vrei să pui în valoare irizațiile verzi ale ochilor căprui, ai nevoie de lila, mov, prună, violet, verde închis sau kaki.
- Irisul maro intens este pus cel mai bine în evidență cu grena, albastru cobalt sau roz-corai.
- Alege fardurile în trei nuanțe complementare. Nuanța neutră (cea mai deschisă) aplic-o pe arcadă. Nuanța medie aplic-o pe colțul interior, iar pe cea mai închisă de la jumătatea pleoapei spre exterior.
Machiaj pentru ochi negri
- Folosește culorile Gri sidefat, auriu, bleu si bej pentru a te machia.
- Pentru machiajul de seară, poți alege culori mai intense: verde smarald, violet, albastru intens. Aceste culori le poți completa pe arcadă cu texturi lucioase de auriu, bej sau argintiu.
- Nu este indicat să folosești culori închise și texturi mate.
Machiaj pentru ochi albaștri
- Albastrul irisului iese în evidență dacă folosești negrul sau tonurile fumurii.
- Nuanțele complementare pe care le poți folosi sunt: tonurile de oranj, bej, auriu, gri și argintiu, arămiu, violet, bordo și turcoaz.
- În cazul în care folosești un fard albastru, folosește un creion negru sau argintiu pentru a sublinia conturul ochilor.
Machiaj pentru ochi verzi
- Nuanța ochilor verzi este accentuată de culorile mov, lila, violet, maro roșcat, piersică, corai, roz, arămiu.
- Dacă te gândești la culoarea verde, poți pleca de la cel mai deschis până la verde smarald, verde olive, kaki sau chiar verde închis.
- Tonurile de maro dau profunzime privirii, iar cele de roșu, corai, roz creează un contrast vibrant.
Sursa: Libertatea pentru femei
Cum te machiezi în 5 minute
- Aplică un corector pe coșuri, piele înroșită, pete
- Întinde bine fondul de ten pe toată fața
- Folosește un fard de obraji de o culoare potrivită cu tonul fețeie
- Curbează genele cu rimel și aplică mascara
- Aplică gloss-ul pentru a da volum buzelor
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!