Cuprins:
Mărimile hainelor
Mărimile la diferite branduri pot fi diferite, iar comercianții cu amănuntul pot fi chiar inconsecvenți în propria linie. Inconsecvențele de mărime pot fi atribuite unor țesături diferite, tăieturi actualizate ale produselor care poartă același nume.
Atunci când te măsori, asigură-te că folosești un centimetru de măsurat din pânză – nu o bandă de măsurat din metal. Acest lucru te va asigura că îți măsori corpul cu exactitate. În plus, măsoară-te doar pe pielea goală sau pe haine mulate, astfel încât să asiguri cele mai precise măsurători.
Cum să te măsori corect
Pieptul sau bustul
Această măsurătoare este folosită pentru bluze și rochii. Pentru femei, așează un capăt al benzii de măsurat în partea cea mai plină a bustului și înfășoar-o în jurul corpului pentru a obține măsurătoarea exactă, păstrând banda paralelă cu podeaua.
Pentru bărbați și copii, așează un capăt al benzii de măsurat în centrul pieptului. Înfășoară centimetrul în jurul corpului, păstrându-l paralel cu podeaua.
Mărimea sutienului
Sutienele sunt dimensionate folosind un sistem unic bazat pe două măsurători ale zonei bustului.
Deasupra bustului: Așează banda de măsurare direct deasupra bustului (sub subsuori). Respiră normal și măsoară după ce ai expirat. Ia măsura în centimetri și rotunjește la cel mai apropiat număr par.
Această metodă este folosită în principal de Victorias Secret. Cu toate acestea, această metodă a fost menționată ca o modalitate de a adăuga în mod artificial centimetri la dimensiunea circumferinței, compromițând susținerea. De asemenea, a fost descrisă ca o modalitate de a „încadra mai multe femei în mai puține mărimi”.
Banda sutienului trebuie să fie strânsă, dar nu prea strânsă. Banda este cea care susține sânii în cea mai mare parte, nu sârmele din jurul cupelor. Nu ar trebui să poți băga mai mult de 2 degete sub bandă. Dacă este prea strâmtă, crește cu o mărime de bandă pe rând; dacă este prea largă, scade o mărime.
Ar trebui să fie întinsă drept pe spate. Dacă sutienul este prea mic, va strânge carnea de pe spate și din față, formând umflături inestetice. Dacă sutienul se ridică, este prea larg și ar trebui să scazi cu o mărime de circumferință.
Cupele trebuie să acopere sânii nu trebuie să se umfle în afara cupei, nici în față, nici în lateral, sub subsuori. Poți evalua acoperirea laterală cu ajutorul sârmei de pe bandă. Dacă mărimea este corectă, capătul de la subțioară este îndreptat spre mijlocul axilei tale. Dacă este prea mic, se va înfige în carne și te va durea, și ar trebui să mărești cu o mărime de cupă.
Talie
Această măsurătoare este utilizată pentru topuri, rochii și pantaloni.
Majoritatea liniilor de îmbrăcăminte folosesc măsurarea „taliei naturale” pentru ghidurile lor de mărimi. Pentru a îți măsura talia naturală, găsește cea mai îngustă parte a taliei, situată deasupra buricului și sub cutia toracică.
Reține că unele mărci folosesc o măsură a taliei „joase”. În acest caz, măsoară în punctul în care pantalonii tăi ar fi în mod normal.
Șolduri
Această măsurătoare este folosită pentru pantaloni și, uneori, pentru rochii.
Stai cu șoldurile împreună și măsoară partea cea mai plină a șoldurilor. Nu uita să treci și peste fese. Ar putea fi o provocare să menții banda la nivel constant atunci când o faci singură; se recomandă să ceri ajutor sau să o faci în fața unei oglinzi.
Picioare
Această măsurătoare este folosită pentru pantaloni și blugi.
Între picioare este distanța de la partea superioară a coapsei până la gleznă. Cel mai simplu este să măsurați între picioare pe baza unei perechi de pantaloni care se potrivește bine.
Se măsoară de la crăpătura dintre picioare până la manșetă, pe cusătura interioară a piciorului. Numărul de centimetri reprezintă lungimea între picioare.
Cel mai bine este să măsori lungimea între picioare cu o pereche de pantofi în picioare, astfel încât să te poți asigura că tivul ajunge în punctul potrivit al pantofului tău.
Pentru femei, reține că măsura exactă a lungimii picioarelor depinde de faptul dacă porți tocuri sau nu. Tivul ar trebui să atingă mijlocul tijei tocului sau ar trebui să atingă puțin deasupra pantofului plat. Cel mai bine ar fi ca femeile să ia două măsurători pentru între picioare – una pentru pantalonii pe care i-ar purta cu tocuri și una pentru pantalonii pe care i-ar purta cu pantofi plat.
Măsurarea gâtului
Măsurarea gâtului este folosită în mod obișnuit pentru a afla măsura corectă a cămășilor de bărbați. Multe cămăși folosesc de fapt dimensiunea gâtului în centimetri ca „mărime”.
Înfășoară banda de măsurare în jurul bazei gâtului, trecând în jurul mărului lui Adam. Asigură-te că banda este constant la nivel și că nu o înfășori prea strâns în jurul gâtului. Această măsurătoare este măsura reală a gâtului. Pentru măsurarea gâtului cămășii, adaugă o jumătate de centimetru la un număr rotund (de exemplu, 19,5 cm ar trebui rotunjit la 20).
Măsurarea mânecilor
Măsurarea mânecilor este adesea folosită pentru dimensionarea cămășilor de bărbați.
Vei avea nevoie de un prieten care să te ajute pentru măsurarea lungimii mânecilor. Îndoaie un braț la un unghi de 90 de grade și pune mâna pe șold.
Cere unui prieten să te măsoare din centrul spatelui, peste umăr, până la cot și apoi până la încheietura mâinii pentru măsurarea completă a mânecilor. Cele mai multe măsuri ale mânecilor se încadrează între 32 și 39 de centimetri. Mărimile mânecilor sunt întotdeauna în numere întregi; așa că rotunjește la cel mai apropiat număr întreg dacă este necesar.
Cum corespund măsurătorile la mărimi
Primul lucru pe care trebuie să-l cauți atunci când faci cumpărături online este tabelul de mărimi. Producătorii de îmbrăcăminte vor expune măsurile bustului, taliei și șoldurilor în centimetri care corespund mărimilor.
Fiecare marcă sau designer folosește o scală diferită, așa că cel mai bine este să verifici măsurătorile pe care se bazează marca respectivă pentru stabilirea mărimilor.
Să acordzi timp pentru a te măsura poate să îți facă cumpărăturile mai reușite
Având măsurătorile tale exacte, te asiguri că vei ști care este cea mai bună mărime pe care să o iei pentru hainele tale.
Este o modalitate ușoară de a elimina o mare parte din riscul cumpărăturilor online și poate fi utilă și dacă intenționezi să faci modificări la haine.
Cum speli corect hainele în funcție de material
Sursa foto: 123rf.com