Chiar dacă este o salată în care predomină legumele, iar mulți români o fac cu carne de pui, Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din țară, afirmă că acest preparat trebuie mâncat cu atenție. Asta deoarece are foarte multă maioneză!

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Dacă la prima vedere pare că salata de boeuf nu ar afecta silueta, medicul nutriționist a afirmat la Europa FM că ne putem îngrășa dacă mâncăm mai mult de trei linguri la o porție.

Ce a spus Mihaela Bilic despre salata de boeuf

„Este un preparat laborios. Se numește de boeuf, dar nouă, românilor, ne place să adaptăm lucrurile. O putem face și cu carne de pui, și cu carne de curcan. Eu am încercat și este deosebit de gustoasă cu carne de porc, pentru că la carnea de vită nu este întotdeauna și gustoasă, și fragedă, iar dacă nu o toci mărunțel, riscă să fie ațoasă. Deci orice variantă de carne este admisă.

Până la maioneză, totul este dietetic și în regulă din punct de vedere nutritiv: avem cartoful fiert, avem rădăcinoase, morcov, păstârnac, unele persoane pun și țelină. Avem mazăre, murături, care sunt extrem de sănătoase, pentru că, dacă punem castraveții în saramură, au și efect probiotic.

La maioneză se pot dezechilibra lucrurile: ea, de fapt, înseamnă foarte mult ulei. Uleiul are mai multă grăsime decât untul. În ulei avem 100% grăsime, pe când în unt avem 80% grăsime și 15% apă.

Maioneza nu trebuie să fie din belșug pentru că altfel cuvântul salată chiar nu își are rostul. Salata de vinete, salata de icre și salata de boeuf sunt cele trei salate fabuloase, delicioase ale românilor, dar care, din punct de vedere nutritiv, nu au nicio legătură cu cuvântul salată. La salata de boeuf avem limită de cantitate: mai mult de 2-3 linguri la porție nu ar trebui să fie prezente în farfurie”, a spus Mihaela Bilic la radio.

 
 

Urmărește-ne pe Google News