► Fructe și legume, la discreție
Legumele și fructele nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic. Profită din plin de trufandale: ridichi de lună, urzici, ștevie, leurdă ceapă verde etc. Include și mere, kiwi, cartofi și salată verde. Totodată, ar fi bine ca o săptămână să renunți la carne și ouă, care încarcă organismul de grăsimi animale. Pentru o bună funcționare a intestinului, ai mare nevoie de bacteriile „bune”. Acestea se găsesc în iaurt sau murături. O combinație bună este iaurtul cu mere rase, care aduce un plus de vitamina C. Pentru gust, poți adăuga o linguriță de miere.
► Ceaiuri diuretice
Rinichii au funcția de a strânge toxinele adunate în sânge și de a le elimina prin urină. Cu cât aceasta este mai închisă la culoare, cu atât există mai multe „deșeuri” în organism. De aceea, este bine să bei suficiente lichide (apă, ceai de plante neîndulcit). Cele mai indicate sunt cele de urzică, splinuță și fructe de ienupăr.
DIETĂ ÎN HEPATITĂ
„În hepatită, este recomandată o dietă care să cuprindă orez, grâu, porumb, mei, supă de fasole boabe, de ridichi uscate, de legume, ouă răscoapte, papaya, dovlecei, castraveţi, banane, grepfrut, smochine, cireşe, alte fructe dulci, glucoză sau sucuri dulci de fructe. Toate alimentele se vor prepara prin fierbere, de preferinţă în abur. Sunt cu desăvârşire interzise mâncărurile grase (inclusiv laptele, untul, uleiul, iaurtul, caşcavalul), piersicile, băuturile alcoolice, ceaiul, cafeaua, băuturile fierbinţi, ardeiul iute, îngheţata, nucile şi arahidele”.