Peelingul chimic poate fi eficient într-o anumită etapă, mai ales atunci când există acnee sau sechele postacneice. Până la aplicarea lui mai sunt, însă, câteva trepte pe care vi le enumăr şi detaliez mai jos:

Spălaţi tenul cu apă caldă, nu fierbinte, şi săpunuri care conţin acid glicolic sau salicilic. Uscaţi prin tamponare cu şerveţele de unică folosinţă.

Dacă prin ten mixt înţelegeţi ten cu puncte negre sau albe, sau chiar cu acnee, atunci toate aceste zone trebuie tratate diferit. În primul rând trebuie ţinută sub control secreţia de sebum prin aplicare de produse cosmetice specifice, necomedogene. Punctele negre şi albe trebuie îndepărtate de către o cosmeticiană pricepută, prin puncție cu ac steril. Pentru acnee folosiţi produse farmaceutice de genul Mask Plus care conţin şi retinol şi un antibiotic şi acid glicolic. Şi acidul azelaic este util în tratarea acneei.

Verificaţi dacă există o secreţie mărită de hormoni androgeni. Dacă da, încercaţi o medicaţie antagonistă.

Pilulele anticoncepţionale pot fi utile pentru a scădea secreţia de sebum.

Aplicaţi măşti din albuş de ou pe care îl amestecaţi cu puţină făină că să formaţi o pastă. Aplicaţi-o pe faţă şi lăsaţi-o 30 minute.

Sau faceţi măşti faciale din 3 părţi bicarbonat de sodiu şi o parte apă. Lăsaţi-o să acţioneze pe faţă 5 minute!

Aplicaţi pe faţă, zilnic, tamponament cu infuzie concentrată de ceai verde.

Schimbaţi dietă alimentară. Renunţaţi la gluten şi dulciuri. Consumaţi alimente cu Omega 3,6,9 sau luaţi suplimete alimentare cu aceste grăsimi. Luaţi Probiotice şi/sau consumaţi Kefir.

Adresaţi-va clinicilor de specialitate şi faceţi o cură de minim 4 şedinţe de laserterapie pt închiderea porilor şi diminuarea cantităţii de sebum.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Citeşte şi:

 

 

Urmărește-ne pe Google News