Astfel, azi, 23 martie, două incubatoare și un ventilator de suport respirator ajung la Maternitatea Bucur, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan. Până la finalul săptămânii, o altă tranșă de echipamente medicale vor fi puse la dispoziția medicilor: 25 de kituri de echipamente de protecție, constând în halate impermeabile și costume chirurgicale, halate de protecție, ochelari de protecție, mănuși, bonete și botoșei impermeabili. 

Suma totală alocată pentru întărirea capacității Maternității Bucur de a putea îngriji adecvat cazurile de Covid-19 este, până acum, de 45.950 de Euro, fonduri oferite de Kaufland România.  

Maternitatea Bucur mai are nevoie de:

 – 1 izoletă transport nou-născut 

– 1 incubator de transport (cu ventilator)

–  4 aparate de aspirație 

– 2 laringoscoape tip 0 și 00

– 1 detector de CO2 

– 2 ventilatoare

– 3 incubatoare închise

– 4 baloane autogonflabile nou-născuți

– 1 neo-puff

– 10 de măscuțe pentru ventilație pentru prematuri mici și mai mari

– 5 injectomate neonatale

– 3 cardiomonitoare

– 2 pulsoximetre

– 1 aparat analizor gaze (cu analiza procalcitoninei)

– 1 blender aer oxigen

– 3 corturi oxigen

– 1 ecograf 

Până acum, 48 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat aparatură medicală vitală pentru salvarea nou-născuților și copiilor, în valoare totală de 3 milioane de Euro.

Organizația Salvați Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 170.000 euro, prin solidaritatea companiilor Catena (100.000 euro), Kaufland România (50.000 euro) și Oriflame (20.000 euro)

____________________________

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii: 30 de ani 

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului.

În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. 

Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. 

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News