Injecţiile cu botox şi acid hialuronic
Printre cele mai căutate tehnici se numără injecţiile cu toxină botulinică. Botoxul este un produs farmaceutic care reuşeşte, temporar, să inhibe contracţia muşchilor faciali. Injectat în doze mici, împiedică formarea şi definirea ridurilor de expresie.
Pe de altă parte, injectările cu acid hialuronic sunt utilizate pentru umplerea ridurilor de expresie sau a celor fine, cauzate de îmbătrânirea cutanată, dar şi pentru remodelarea şi mărirea volumului buzelor. Preţurile încep de la 250 de euro şi pot ajunge până la 450 de euro.
Terapia vampir – Rejuvenarea facială cu sânge
- elimină ridurile;
- creşte tonusul facial;
- diminuează cicatricile postacnee.
Terapia Vampir este ultima tendinţă în terapiile antiaging. Tratamentul înlătură semnele obişnuite ale fenomenelor de îmbătrânire – cum ar fi ridurile sau scăderea tonusului – la nivelul feţei, gâtului, mâinilor şi altor zone ale corpului.
Avantajul e acela că faţă de alte tratamente antiaging, precum botoxul, de exemplu, “vampirul” e un tratament natural în care se foloseşte chiar sângele pacientului. Injectarea cu celule stem la nivelul scalpului diminuează căderea părului, iar la nivel articular reduce durerile cauzate de vârstă. Pentru această tehnică trebuie să plăteşti între 100 şi 300 de euro.
Peeling chimic
Este foarte folositor, pentru că dă pielii o textură foarte apropiată de cea a unui om tânăr. Acestea sunt puţin mai greu de suportat din cauza crustelor ce se formează la nivelul feţei, însă dau rezultate foarte bune. Nu sunt tehnici foarte scumpe, dau rezultate imediate şi sunt foarte cerute de paciente. Pentru un peeling chimic veţi plăti între 100 şi 250 de euro.
Liposucţia, soluţie rapidă de slăbit
Cei care vor să aibă o siluetă perfectă, dar nu se dau în vânt după curele de slăbire, recurg la liposucţie. Sunt intervenţii care au drept ţintă depozitele de grăsime localizate şi care nu se “topesc” după dieta sau exerciţiul fizic.
Corpul îşi face rezerve, care de multe ori sunt situate în zone inestetice – colăcelul din jurul abdomenului, de exemplu – astfel încât pacientul resimte un disconfort din acest motiv. Însă şi pentru această problemă există o gamă largă de aparate cu ajutorul cărora se poate face lipoaspiraţia: prin metoda clasică, prin ultrasunet, cu laser sau lipoliză.
Una dintre cele mai moderne metode este lipoliza cu laser, o tehnică puţin traumatizantă. Aceste tehnici costă în jur de 400 de euro pentru fiecare zonă.
Metoda FUE de implantare a părului
Este cea mai modernă variantă a operaţiei de implant de păr. Presupune recoltarea unui număr mare de grefe de mici dimensiuni, fiecare conţinând între 1 şi 4 foliculi piloşi, grefe care apoi, în aceeaşi intervenţie chirurgicală, vor fi transferate în zonele fără păr.
Recoltarea grefelor se realizează pe o arie întinsă, în mod uniform, cu rezultate estetice net superioare procedeelor clasice, şi costă 4 euro microgrefa. Avantajele metodei FUE:
- mai puţin invazivă;
- absenţa unei cicatrici liniare în zona păroasă a scalpului; sângerare intraoperatorie mai mică;
- permite anestezie locală;
- timp de recuperare mai scurt;
- durere mai mică;
- disconfort diminuat la zona donatoare;
- pacientul se poate tunde scurt după operaţie (lucru permis de absenţa cicatricii în zona donatoare);
- posibilitatea recoltării şi implantării de păr din alte regiuni ale corpului când acest lucru este necesar (barbă, piept, spate); Important: Pentru rezultate optime, înainte de operaţie, părul din zona donatoare se tunde la o lungime de 1-2 mm sau se rade.
Implanturi mamare
După ce a născut sau a alăptat, o femeie, chiar şi tânără şi în formă fizică bună, poate rămâne cu sânii lăsaţi. Tocmai de aceea, implantul în aceste cazuri nu este un moft, ci o necesitate pentru a avea o viaţă normală în continuare.
Mai este şi categoria femeilor care îşi doresc sâni mai mari sau mai fermi, pentru a fi mai atrăgătoare pentru bărbaţi. Problema se rezolvă rapid cu ajutorul implantelor mamare, care ajută la creşterea volumul sânilor. Acestea se pot pune fie în spatele glandei mamare, fie în spatele muşchiului pectoral. Costul unei astfel de operaţii este între 2.500 şi 4.000 de euro.
Rinoplastia
Rinoplastia sau rinocorecţia este una din cele mai practicate intervenţii de chirurgie estetică, prin care se poate modifica mărimea nasului şi se poate corecta forma acestuia.
De cele mai multe ori se asociază cu intervenţia de septoplastie, prin care se îmbunătăţeşte respiraţia. În unele cazuri, intervenţia de rinoplastie se poate asocia cu un implant de buze. O rinoplastie costă de la 1.500 la 2.000 de euro, în funcţie de anumite aspecte care se discută cu medicul înainte de operaţie.
Aşteptăm întrebări şi sugestii la adresa de e-mail sanatate@libertatea.ro