Cel mai important lucru atunci când vreţi să vă menţineţi silueta sau să slăbiţi e să combinaţi eficient alimentele, după regulile dietei disociate. Ce înseamnă aceasta? Nutriţioniştii spun că secretul constă în felul în care combinăm la aceeaşi masă cele patru tipuri de alimente: glucide, lipide, proteine şi fibre.
7 principii de urmat
1. Proteinele se combină cu legumele, în specialcu salată verde sau cu varză.
2. Laptele se consumă simplu sau cu cereale integrale, de preferinţă dimineaţa.
3. Nu combinaţi proteinecu lactate şi brânzeturi sau cu fructe. Veţi simţi o stare de disconfort din cauza incompatibilităţii alimentare şi, în timp, veţi lua în greutate.
4. Nu consumaţi proteine (carne) cu produse care conţin amidon (cartofi).
5. Fructele trebuie consumate separat, ca gustare, cu două ore înainte sau după masă, la un interval de două, trei ore.
6. Nu mâncaţi desert imediat după masă, pentru că aveţi mari şanse să vă “împliniţi” mai repede decât aţi crede. Dacă vreţi să vă faceţi pofta, consumaţi desertul separat, la cel puţin o oră după ce aţi mâncat.
7. Nu consumaţi mai multe fructe o dată, ca să nu vă balonaţi. Mai bine bucuraţi-vă de gustul fiecărui fruct, separat.
Vreţi să aflaţi mai multe despre diete sănătoase ? Căutaţi luni la chioşcuri Libertatea pentru femei→

 
 

Urmărește-ne pe Google News