„Există nenumărate dovezi că stilul de viaţă occidental este cel ce alimentează “epidemia” de cancer. De exemplu, un studiu publicat în 2007 de Fondul Mondial de Cercetare a Cancerului, a arătat că 80% din cazuri din ţările dezvoltate puteau fi evitate astfel: 40% din ele prin schimbarea stilului de viaţă (dietă şi exerciţiu fizic, mai multe legume şi fructe, mai puţin zahăr şi carne de vită), 30% prin renunţarea la fumat şi 10% prin reducerea consumului de alcool. De asemenea, evitarea pe cât posibil a contactului cu substanţele cancerigene cum ar fi pesticidele, benzenul, tot felul de estrogeni, fenolii din produsele de curăţat, parabenii din cremele de faţă şi şampoane ori phtalaţii din parfumuri şi materiale plastice, descreşte şi mai mult şansele cuiva de a se îmbolnavi de cancer”, a declarat Servan-Schreiber.
Medicul oferă şi câteva exemple de alimente care se pot constitui într-un baraj împotriva cancerului.
„Există alimente care acţionează ca o frână împotriva acestei maladii. Acestea sunt cele folosite în dieta mediteraneeană, asiatică sau indiană: pâinea şi pastele integrale, carnea provenită de la animale hrănite cu iarbă, uleiul de măsline, ouăle şi laptele animalelor hrănite în mediu natural”, declară autorul lucrării „Anticancer”.
Servan-Schreiber a fost diagnosticat, pe când avea doar 31 de ani, cu cancer iar după schimbarea completă a stilului de viaţă, ca urmare a studierii bolii, susţine că se simte chiar mai sănătos decât înainte de îmbolnăvire.
Foto: Bucatarescu.ro